torstai 29. marraskuuta 2012

Eka hoitopäivä

Olipa kummallista olla taas tallilla ihan hoitamassa pitkästä aikaa. Kaikki oli kovin samanlaista kuin ennenkin, mutta toisaalta ihan erilaista, koska talli on remontoitu kesän aikana ja moni vanha hevonen on lähtenyt ja hirveästi uusia tullu tilalle. Mutta ehkä se tästä...

Aamupäivän vietin kotona pesemässä pyykkiä ja katsomassa televisiota. Piti lähteä käymään vähän kaupoissa, mutta en vain saanut itseäni lähtemään. Tallille menin pitkästä pitkästä aikaa bussilla ja sekin lähtö vähän viivästyi. Pääasiassa siksi, että jouduin taas kaivelemaan tavaroita jostain kätköistä. Täällä satoi ihan lunta, eikä noi kesävermeet oikein enää riitä.

Tallilla ei ollut mitään ihmeellistä. Simppa tykkää selvästi, että se saa taas paljon huomiota ja rapsutuksia. Harjaaminen oli hetkittäin vähän hankalaa kun ruuna niin kovasti halusi vain halia. Mutta on se vaan suloinen, ja kyllä mulla oli sitä ikävä. Della oli sitten huomattavasti happamampi, mutta rauhoittui taas, kun harjailin vain kaikessa rauhassa. Sen kanssa ei ollutkaan mikään kiire, koska se on kipeän selkänsä takia poissa tunneilta. Joten puunailin sitten useamman kerran edestä ja käytiin vähän pesemässä jalkoja ja häntääkin. Aminkin kanssa päädyin pesulle, tosin vain karsinassa. Ponilla on järkyttävän paksu talvikarva ja valkoisena siitä näkyy kaikki lika. Yritin pahimpia likoja saada irti, mutta en tiedä miten paljon mun peseminen oikeasti auttoi.

Lisäksi kävin kävelyttämässä Lillin. On huomattavasti mielenkiintoisempaa taluttaa hevosia ulkona, kuin maneesissa ympyrää. Mutta oli hauska huomata, ettei Lillin pieni loikkiminen häirinnyt yhtään. Se on kuitenkin asiallinen, eikä tosiaan tule päälle, joten mitäpä se pieni hyppiminen ketään haittaisi. Simpan kanssa ihan sama, se vähän sinkoili kun hain sitä sisään tarhasta iltapäivällä ja oli aika kiva tunne, kun pystyi luottamaan siihen, ettei hevonen tule päälle. Ainakaan ihan ensimmäisenä. Toki vahinkoja aina sattuu toisinaan, eikä sillä tavalla 100% kannata koskaan luottaa hevoseen, mutta 99% sentään voi ja sen verran luotan siihen, ettei Simo päälle tule. Mitä nyt vähän vieressä hyppii.

Nyt täällä tuleekin lunta sitten astetta enemmän ja ulkona on oikein talvinen ilma. Tämä päiväkin on mennyt makoillessa ja laiskotellessa, mutta sen verran sain hoidettua, että huomiselle on varattu tunti. Eli pitäisi päästä ennen kymmentä tallille. Saa nähdä miten käy.

Ja kävin mä tänään kuuntelemassa vanhalla koululla oppilaiden konserttiakin. Hienoja esityksiä ja oli kiva nähdä kavereita :) Huominen vielä ja sitten alkaa joulukuu!

PS. Kertokaa nyt, haluatteko tavalliset postaukset erikseen vai joulukalenterin luukkuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti