sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mysig kväll

Ja viimeinen semmoinenkin. Tuntuu hassulta koko ajan ajatella, että tämänkin teen viimeistä kertaa, tämänkin teen viimeistä kertaa. Toisaalta sen on helpottavaa, toisaalta outoa. Ja jännä, miten tutuiksi ja arkisiksi kaikki asiat ovat jo ehtineet muodostua, vaikka olen ollut täällä vain kaksi kuukautta.


Aamulla nukuin melkein kahdeksaan ja hetken loikoiltuani suuntasin aamiaiselle. Jens ja Cissi lähti hakemaan lihaa heti aamusta. Heidän palatessaan aloitettiin lihan pakkaaminen. Kyseessä oli siis 160kg hirven lihaa. Jauhelihana ja erilaisina palasina. Pussitettiin kaikki liha pakastamista varten. Aluksi mua vähän epäilytti, varsinkin ne isot lihapalat. Mutta varmasti teki hyvää tällaiselle luonnosta vieraantuneelle kaupunkilaiselle nähdä lihaa muutenkin kuin valmiiksi laitettuna kaupan pakastealtaassa.

Pojat lähti välissä synttäreille, joten lounas syötiin kolmisin Cissin ja Jensin kanssa. Oli muuten ihanan rauhallinen lounas... Ja maittavakin, syötiin sitä tuoretta hirvenlihaa. Sitä tosiaan on ihan riittävästi vähäksi aikaa.

Lounaan jälkeen lähdettiin Cissin kanssa siivoamaan tallia. Nyt karsinoihin aletaan tehdä olkipatjaa, varmaan koska se on helpompi siivota. Niinpä tänään siivottiin tosi huolellisesti ja tyhjennettiin kaikki likaisen oljet pois. Se käytännössä tarkoitti kaikkia olkia, koska kaikki karsinat oli niin tyhjiä. Jens ajoi lisää olkea, joten kuivitettiin sitten karsinat kunnolla ja Cissi joutui sen jälkeen lähteämään. Laitoin ruuat ja vedet ja lakaisin käytävän vielä. Sen jälkeen hain Lantanin. Olen valitellut sitä, ettei hevoset enää tule portille. No nyt tuli, en nähnyt ketään missään, mutta vihelsin muutaman kerran ja yhtäkkiä kaikki neljä hevosta tulee laukassa portille. En tiedä, mitä oli tapahtunut, ne oli kaikki kovin kiihtyneen oloisia. Mutta pääsinpä kerrankin helpolla.

Tallissa harjasin piehtaroineen Lantanin. Kyllä toi magic brush vaan on kätevä. Taas sain hevosen nopeasti ja helposti puhtaaksi. Ehkä muta on jotenkin erilaista kuin Suomessa, en tiedä... Mutta hyvä, että tuli nopeasti puhtaaksi, koska ei mulla ollut mitenkään liikaa aikaa. Niinpä kamppeet niskaan ja suunta kohti kenttää.


Päätin tuupata tänään, koska ulkona alkoi jo hämärtää ja olen pääasiassa viikolla maastoillut. Otin jopa omat 20mm sporrat mukaan, joten tänään ei ollut niiden kanssa ongelmia. Aloitin taas alkukäyntien jälkeen väistöillä ja sulkutaivutuksilla diagonaalilinjoilla. Oikealle ne sujuu, mutta vasemmalle se on aina yhtä tuskaa. Lantan on kyllä tosi vino ja arvelen keskiviikonkin protestoinnin johtuneen osittain siitä, että vaadin hevosta taipumaan laukassa, mikä oli sille tosi hankalaa. Tänään tosin Lantan oli vähän laiska ja ravikin oli aluksi työlästä. Pelkkä eteen ravaaminen tuntui jo olevan liikaa, mutta sitten vielä vaadin taipumistakin ja siitä Lantan ei oikein pitänyt. Nyt en kuitenkaan antanut periksi ja niinpä hevonenkin tyytyi vain yrittämään parhaansa. Mentiin aika nopea treeni, joten sen jälkeen oli jo laukka vuorossa. Nostot oli hyviä, mutta ympyrällä Lantan rikkoi aina keskihalkaisijaa ylittäessä. Varmaan se ennakoi niitä käynnin kautta vaihtoja, mutta ei se silti selitä sitä, miksi se ei ylläpidä laukkaa, vaikka potkin sitä kannuksilla. Oikealle se uskoi kahden kierroksen jälkeen, etten halua siirtyä keskellä käyntiin, mutta vasen kierros oli yhtä tuskaa. Hevonen tökkäsi joka kerta, eikä pohje tai raippa vaikuttanut mitään. Vähän alkoi valkenemaan, miksi se kieltää rataesteillä niin helposti. Sehän ei kuuntele minkäänlaista pohjetta laukassa, vaan tekee juuri sen verran kuin sitä huvittaa. Sehän ei tietysti käynyt mulle ollenkaan, joten hanattelin sillä sitten ympäri kenttää ja sain kuin sainkin myös yhden ympyrän tehtyä. Siitä isot kehut ja loppuravit. Kävelin vielä loppuun ja vein sen jälkeen Lantanin sisään. Ulkona oli ihan pimeää ja muutkin oli tulossa pian sisään, joten jätin Lantanin syömään ja lähdin sitten sisälle.

Jens ja Cissi lähti johonkin juhliin ja me jäätiin poikien kanssa keskenämme. Vanhempien lähdettyä kävin ottamassa loput otukset sisään ja lakaisin käytävän vielä. Sen jälkeen palasin kotiin viettämään iltaa poikien kanssa. Syötiin tortilloja ja sen jälkeen katsottiin Asterixia nauttien jäätelöstä. Se oli viimeinen mysik kväll sitten mulle. Laitoin pojat yhdeksältä nukkumaan ja siivosin sitten itse vielä vähän ennen kuin tulin omaan huoneeseen. Enää huominen ja sitten onkin jo suunta kohti kotimaata.

Juhlistin viimeistä iltaa smoothiella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti