tiistai 11. joulukuuta 2012

Luukku 11: Hassuja hevossanoja


Oletteko olleet tilanteissa, joissa jokin hevossana on aiheuttanut naurunpyrskähdyksiä kuulijoissa? Hevossanasto on täynnä kummallisia sanoja, joista suurin osa ei tarkoita hevosia tuntemattomille mitään. Mutta mahtuu joukkoon joitain poikkeuksiakin. Nämä sanat saavat vähintään kulmakarvat nousemaan ei-hevosihmisiltä.

HIHS
Tai tuttavallisemmin hissi. Paras reaktio tähän mennessä oli kaverini, kun sanoin ottaneeni 1500 kuvaa hississä. Kaverini ilme oli mahtava kun hän kysyi, miten olen saanut otettua 1500 kuvaa hissistä. Tajusin siinä vaiheessa, että puhuimme eri hissistä...


Idioottikenkä

Aiheuttaa toisinaan hilpeyttä myös hevosihmisten keskuudessa, koska kaikille ei aina ole selvää, että idiottikenkä on ihan oikea nimitys sille, kun kengät lyödään tarkoituksella väärinpäin kiinni.


Vihreä/raaka
 Hevosihmisille tarkoittaa lyhyesti nuorta ja/tai kokematonta hevosta, mutta muilla voi olla hymy herkässä, kun puhutaan vihreistä hevosista.


Remonttihevonen
Mikä hevosihmisille tarkoittaa koulutettavaa ja eteenpäin vietävää hevosta, aiheuttaa ei-hevosihmisille erikoisia mielikuvia ja varman hymyn.


Voltti
Ihan kaikki osaavat tehdä voltin hevosen kanssa, mitä hankalaa siinä muka on?


Lautaset
Vanha ja perinteinen naurun aihe. "Miten hevosella voi olla lautaset?"


Pullahevonen
Sanan alkuperää voidaan etsiä pullasorsasta, silti se tuntuu olevan kovin hauska termi joidenkin mielestä.

6 kommenttia: