keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kesä ja karkulainen

Ihan kummallista, kolmas päivä kun ei ole satanut ollenkaan ja aurinko paistoi tänään niin, että ratsastin topissa, mikä on siis ihan ihme syyskuussa Irlannissa. Tai ainakin, jos on uskomista netin ilmastotietoihin.


Kylie on edelleen kisoissa. Osa hevosista pääsi finaaliin, joten kisaporukka tulee tänään vasta myöhään illalla ja T on edelleen poissa, eli vielä yksi päivä kahdestaan Katjan kanssa. Aloitettiin aamu ruokinnalla ja sitten siivottiin tallit ja aloitettiin ratsastaminen. Mentiin samoilla hevosilla kuin eilen, eli mulla oli ratsastettavana Chinnok, Chilli ja Jaffa ja juoksutettavana Fionn ja Claudia. Tigger sai vapaapäivän.

Oritarhan portti
Aloitin Jaffan kanssa, koska se halusin olla sen kanssa terävänä eilisten temppujen jälkeen. Aloitin ihan perus siirtymisillä, jotta sain vähän kuuliaisuutta ja reagtioita. Laukat otin tarkasti kohti lyhyttä sivua ja olin valmis mihin tahansa. Jaffa oli kuitenkin tänään tosi hyvä, eikä esittänyt mitään tyhmää. Sen sijaan se kulki kivasti ja tasaisesti. Tosin siis sen suurin ongelma (kääntymisen lisäksi) on liian alas painuminen. Mutta tänään kääntyi ihan hyvin, joten ainakin jotain plussaa. Kädellä se roikkuu edelleen, mutta toisaalta sillä ei ole lihaksia kantaa kunnolla, joten sitä ei ihan hetkessä korjata. Varsinkaan kun pohkeet ei oikein merkitse mitään. Jännää on se, että Jaffa on näistä yksi pyöreimmistä ja parhaimman näköisistä hevosista. Se näyttää lihaksikkaalta, mutta ehkä se ei sitten ole.

Seuraavaksi ratsastin Chillin, joka oli yllättävän hyvä tänään. Hidas se tietysti oli, kuten eilenkin, mutta vähän enemmän esitti sekä ravia että laukkaa. Tein myös etuosakäännöksiä, jotka sujui yllättävän hyvin. Ottaen huomioon, että toinen kerta oli kyseessä. Ekoissa käännöksissä jouduin vähän auttamaan raipalla, mutta sen jälkeen kääntyi jo pelkästä pohkeesta. Toki vielä on paljon hiottavaa, mutta perusidean Chilli ymmärtää. Eli perän pitäisi liikkua kun pohkeella painaa kylkeen. Ehkä tää tästä sitten. Laukka oli muuten yllättävän hyvä tänään ja Chilli on helppo kääntää laukassakin. Ollaan Katjan ja Kylien kanssa puhuttu siitä, millä noista hevosista voitaisiin kuvitella hyppäävämme. Tähän asti oon sanonu, että Jaylla. Mutta myös Chilli ja Chinnok voisi tulla kysymykseen. Toki niillä pitäisi hypätä vauvojen esteitä, mutta siis ne on hallittavissa myös laukassa. Ja Chilli itse asiassa esittää jopa erimittaisia laukkoja.

Meidän ori Zack
Chinnok oli tänään vikana ratsastettavana mulla. Poni oli taas melko pörheänä kun menin selkään ja yritti loikkia käytävällä. Onneksi se on sen verran fiksu, että rauhoittui nopeasti. Tehtiin ensin pysähdyksiä, joissa taas keskityttiin suoruuteen ja kevyeen tuntumaan. Chinnok ei oikein malttanut keskittyä ja veti aina pysähdyksessä pään ylös, vaikka olisi muuten pysähtynytkin ihan ok. No, askel kerrallaan. Ravissa oli ihan huippu tänään. Eteni hyvin tai asettui ja taipui nätisti. Olin tyytyväinen, Chinnok on parantunut paljon siitä kun aloitettiin. Laukkakin nousi hyvin, ja huomasi, että Chinnok oli pirteällä tuulella. Se nimittäin tarjosi ekan laukkakierroksen jälkeen pukkia. Selkään se ei tuntunut miltään, ja vanha neuvohan kuuluu, ettei vauhdista tehtyyn pukkiin putoa. Mua lähinnä nauratti, koska pukki oli täysin odottamaton. Todennäköisesti Chinnokilla vaan oli kivaa. Laukkasi hyvin eteen molempiin suuntiin, joten päätin loppu raveihin ja kävelin sitten tallin ympäri takaisin.

Kentän viereisen laitumen
oikeita asukkeja.
Sillä aikaa paikalle oli tullut myös eläinlääkäri, jolle Katja piti hevosia kiinni. Mä kävin juoksuttamassa Claudian ja Fionnin, jotka molemmat oli reippaalla tuulella ja varsinkin Fionnilla oli ongelmia hidastamisen kanssa. Se vaan juoksi ja juoksi liinassa, vaikka kuinka pyysin käyntiä. Alkoi vähän mennä hermot, koska heti kun se hidasti käyntiin ja sain kehuttua sitä, se oli uudestaan ravissa. Pienensin ympyrääkin ilman tulosta, lopulta sellaisella kymmenen metrin voltilla pyöriminen sai sen kävelemään. Eikä yhtään liian aikaisin, koska mulla alkoi huipata päästä. Parempi toki, että hevoset liikkuu eteen, mutta ei sekään hyvä ole, että ne juoksee liinassa korvat hörössä, katselee laitumella olevia hevosia ja jättää juoksuttajan täysin huomiotta. Huoh…
Saatuani Fionnin talliin, päädyin pitämään kiinni Claudiaa kengittäjälle. Hän kävi jo aamulla, mutta me ei Katjan kanssa kumpikaan osattu kertoa, mitä hevosia pitäisi kengittää ja hän oli sitten ilmeisesti soittanut O:lle välissä, koska tuli nyt listan kanssa takaisin. Katja piti kiinni Alligatoria, joka sai jotain lääkettä. Hyvän päivän valitsivat, kun meitä on vain kaksi ja mitään muuta tekemistähän ei olisi ollut. Kun Alligator oli hoidettu, Katja tuli pitämään Claudiaa ja mä kävin pikaisesti syömässä. Sitten tulin takaisin ja Katja lähti syömään. Claudia oli melkein valmis, mutta listalla oli vielä Chilli ja Chinnok.

Ehdittiin kuitenkin kuivittaa pari tallia ennen iltaruokinnan aloittamista. Hoidettiin sekin mahdollisimman nopeasti, mutta ei päästy tänään lopettamaan ihan yhtä aikaisin kuin eilen. Mutta ollaan lopetettu myöhemminkin, vaikka meitä on ollut enemmän ja tänään seisottiin pitämässä hevosia kiinni yhteensä varmaan kolme tuntia, että siihen nähden ihan hyvä.



Karkulainen palaamassa takaisin talliin.
Tänään päivällä Dauphine karkasi. Katja oli laittanut sen kentälle, koska sillä oli niin paljon energiaa. Kun Katja sitten meni hakemaan sitä sisään, hevosta ei näkynyt. Lähdettiin sitten etsimään ja tamma löytyikin viereiseltä laitumelta laiduntamasta. Aika kapasiteetikas hevonen kun kentän aita on vähintään 160cm korkea. Katja ei ollut kovin iloinen, mutta mua nauratti vähäsen. Onneksi hevonen kuitenkin oli kunnossa. Täällä ei ilmeisesti ole mitenkään epätavallista, että hevoset hyppii ulos aidoista. Viime viikonloppuna kuulemma Braxton oli tehnyt saman.
 


Odotellaan tässä Kylien tuloa vielä, koska meillä on vain yhdet avaimet. Telkkarista ei oikein tule mitään, ollaan molemmat väsyneitä, mutta ei sentään nälkäisiä. Syötiin kanaa, loput ranskalaiset ja pastaa sekä salaattia. Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti