lauantai 20. lokakuuta 2012

Siivousta ja sisustamista

Oli taas tavallinen päivä. Ei varsinaisesti tapahtunyt mitään, mutta olin illalla ihan kuoleman väsynyt. Jotenkin vaan koko päivä meni kauheassa kiireessä.

Aamulla poikien lähdettyä kouluun siivosin hetken omassa huoneessa ja Jensin ja Cissin lähdettyä jatkoin viikkosiivousta. Siihen meni yllättävän paljon aikaa, vaikka yritin olla tosi nopea. Mutta pölyt piti pyyhkiä kaikista ovista ja joka ikisestä pikku nurkasta, niin kyllähän siihen saa tovin kulumaan. Halusin tehdä nyt niin hyvin, ettei tule sanomista.

Kello oli sitten jo puoli yksi, kun sain talon siivottua ja söin nopean lounaan ennen tallille lähtöä. En taaskaan ehtinyt tehdä varsojen kanssa mitään... Siivosin tallinkin niin nopeasti, kun pystyin. Mutta kun karsinat oli pakko kääntää tänään, en ollut valmis, kun poikien bussi tuli. Olin tosin ennakoinut sen ja jättänyt lapun, onneksi Jacob osaa lukea.

Calle
Lähdettiin nimittäin seuraavaksi ajamaan tallille, jossa pojat pääsi ratsastamaan. Normaalisti ne ratsastaa lauantaisin, mutta Cissillä on tänään joku kurssi, joten ajettiin poikien kanssa siis jo eilen tallille. Jacob meni uudella ponillaan, Callella. Mulle selvisi vasta tänä aamuna, että se on Jacobin, vaikka olinhan mä sen jo viikolla nähnyt. En vaan sitten ollut sitä nimikylttiä lukenut niin tarkkaan. Poni on ihan syötävän suloinen, mustankirjava pikkuponi, se on vasta viisi, mutta vaikuttaa tosi kivalta. Cissi auttoi Jacobia ja me laitettiin Oscarin kanssa Mercedez, yksi ratsastuskoulun shettiksistä valmiiksi. Pojat pyöri ponien kanssa hetken maneesissa ennen tuntien alkamista. Sen jälkeen hoidettiin Calle sisälle, Mercedez jatkoi tunnille. Pojat halusi äidin kyydillä kotiin, joten ajelin sitten itsekseni takaisin.

Päätin vielä jaksaa ja tein vähän lihaskuntoa ja kävin sitten suihkussa. Sen jälkeen ajattelin ihan hetken lepääväni sohvalla, mutta havahduin noin tuntia myöhemmin. Ehkä vähän väsytti. Ruoka oli siinä vaiheessa jo melkein valmis. Oli taas hirveä, sitä me varmaan syödään seuraavat viikot aika paljon. Mutta oli hyvää, en valita.

Ruuan jälkeen Cissi ja Jens päätti alkaa sisustaa. Ilmeisesti kahden huoneen kalusteet vaihdetaan toisin päin aina puolen vuoden välein. Niinpä kannettiin sohvat, nojatuolit ja sohvapöytä toiseen huoneeseen ja ruokapöytä tuoleineen toiseen. Sohva on iso ja painava ja matala, joten en saa sen alta imuroitua ja hetken jo pelkäsin, että sieltä paljastuu kunnon villakoirakasvattamo, mutta onneksi ei. Huoneessa ollaan sen verran vähän, että se taitaa olla syynä.

Siivosin vielä keittiön ennen kuin hipsin omaan huoneeseen. Hyvä kun silmät pysyi enää auki siinä vaiheessa. Surffailin hetken netissä ja latailin muutaman vanhan videon YouTubeen (täältä löytyy nyt video esteviikonlopusta) ennen kuin kaaduin sänkyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti