perjantai 26. lokakuuta 2012

Erikoispostaus: Ärsyttävimmät asiat ratsastuksessa

Omaksi ilokseni väsäsin tällaisen, älkää ottako liian vakavasti.

Kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolet. Niin on ratsastuksessakin. Näistä asioista on tullut omat ärsykit viimeisinä vuosina. Kertokaa, mitkä asiat ratsastuksessa (siis lajissa, ei sen harrastajissa) ärsyttää. Löytyykö samoja vai puuttuuko tästä listasta Se Maailman Ärsyttävin Asia?


1. Ravihypyt
Hevonen ei tunnu etenevän, hidas hyppy suuntautuu enemmän ylös kuin eteen ja on aika hankala sanoa etukäteen, missä vaiheessa hevonen hyppää. Mitä laiskempi hevonen, sitä vaikeampi sillä on hypätä ravista. Itse en tykkää ravihypyistä eniten siksi, etten osaa olla selässä. Se on kaukana rennosta ja sujuvasta hyppäämisestä. Mielummin tulen laukassa, vaikka ymmärrän kyllä, miksi ravistakin hypätään.



2. Alku- ja loppukäynnit.
Myönnän olevani erittäin laiska, mitä tulee hevosen kävelyttämiseen. Maastossa se vielä menee, mutta kierrä nyt maneesissa kierros toisensa jälkeen, hevonenkin on yleensä nukuksissa (koska kuka sitä töihin lähtisi pirteänä) tai tylsistynyt (se on jo tehnyt työnsä, voisiko päästä sisään). Ei kiitos. No, kyllä mä aina kävelen kuitenkin ne alku- ja loppukäynnit, mutta ihan vain hyvän itsekurin takia.



3. Pilalle potkitut hevoset
Ihanaa mennä ratsastamaan, ilmakin on mukava ja kaikki sujuu hevosen kanssa kuin tanssi, kengät väärissä jaloissa liimattuna lattiaan. Eikö olekin mahtava tunne, kun ainoa vastaus pohjeavuille on korvien luimistaminen, aina ei sekään? Pahimmat yksilöt eivät reagoi raippaankaan. Kaukana on harmooninen tanssi hevosen kanssa. No, aina voi haaveilla.



4. Mutakelit
 Mutaa, mutaa, mutaa ja mutaa. Jaloissa, loimissa, karvassa, jouhissa, varusteissa. Kaikki on märkänä, mikään ei kuivu ja jos jokin jollain ihmeellä kuivuu, se on kuitenkin mudassa tai vähintään hiekassa. Millään pesemisellä ei oikeasti ole mitään väliä, koska kaikki on kuitenkin samantien aivan saman näköisiä kuin ennen pesua. Päästäkseen ratsastamaan, pitää aina käyttää vähintään saman verran aikaa mutakuoren kuorimiseen. Ja sen saa tehdä ratsastuksen jälkeenkin, ellei ole maneesia.



5. Mielialojen manipulointi
Koskaan ei saa olla rauhassa huonolla tuulella, jos erehtyy tallille. Hevonen piristää aina, vaikka kuinka yrittäisi kiukutella. Vähemmästäkin tulee hulluksi.



9 kommenttia:

  1. samaa mieltä! :D söpöjä kuvia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, mä atoin kanssa ihan samaa! Tää oli tosi kiva postaus! :)

      Poista
    2. Kiitoksia molemmille :) Katotaan keksisinkö saman tyyppisiä joistain muista aiheista.

      Poista
    3. Hihii tää on hauska ja mä niin beesaan noissa ravihypyissä. Suurin inhokkini ikinä : D

      www.lily.fi/palsta/terhi-suanto

      Poista
  2. aivan super ihania kuvia! :D ja tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :) Hiirellä piirtämisessä on omat haasteensa, mutta hyvä jos miellyttää :D

      Poista