sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Päivä, jolloin ei tapahtunut mitään

Iltapäiviä vaan kaikille. Voin sanoa, että harvinaisen tylsä päivä, josta ei oikeasti ole mitään kerrottavaa. Heräsin jo kasilta, kun lapset alkoi leikkiä alakerrassa. Olin toivonut, että ne nukkuisi vähän pidempään, kun eilinen ilta venyi aika myöhäiseksi. Farfar oli syömässä ja syötiin pitaleipiä, katsottiin vanhoja ratsastusvideoita ja herkuteltiin jäätelökakulla. Lisäksi opin lisää team chasingista. Siinä siis on kolmen ratsukon joukkueet, jotka hyppäävät maastoesterataa. Hevosten pitäisi hypätä joka esteen yli yhtäaikaa. Ilmeisesti voitto määräytyy sitten tyylin ja ajan perusteella, siitä en päässyt ihan selville. Mutta täytyy sanoa, että laji ei ole ihan heikkohermoisille tehty. Lapset oli aika väsyneitä illalla, mutta niin ne vaan jakso nousta kasilta. Ihmeellistä... Joku voisi lahjoittaa mullekin saman pirteyden.

Anyway, tänään ei oikeasti ole tapahtunut mitään. Oon datannut todella hyödyttömästi, pitäisi ehkä keksiä jotain tekemistä. Toteutin tosin sitäkin tänään ja piirsin pari katrillia. En tosiaan tiedä miksi, todennäköisesti niitä ei koskaan tarvita. Mutta piirsin ne silti. Tykkään oikeastaan tehdä katrilleja, jotenkin on kiva kuvitella, miten hevoset liikkuu suhteessa toisiinsa ja mitkä kuviot näyttäisi entistäkin huikeammilta. Viime jouluna ratsastettiin ensimmäistä kertaa mun piirtämä katrilli. Ei ollut ihan eka versio, mutta periaatteessa kuitenkin eka mun piirtämä katrilli. Se sai tosi paljon kehuja, vaikkakin siinä oli pari kohtaa, joissa hevosilta olisi tarvittu jotain ihmetaitoja (mm. yksi takaosakäännös piaffissa) ja pari kohtaa oli tosi kökköjä, mutta siinä oli myös pari tosi kivaa pätkää. Nyt oon sitten käyttänyt viime joulun kokemusta hyväksi ja toivottavasti nämä uudet katrillit toimisi vähän paremmin. Toinen on muuten tarkoitettu talutettavaksi, se olisi joskus kiva nähdä toteutettuna. Toinen on kuudelle hevoselle ja se on tosi simppeli ilman mitään erikoisuuksia. Vähän tylsä, jos multa kysytään. On siinä pari kohtaa, joissa ratsastajat joutuu vähän keskittymään, mutta muuten ei kauhean näyttävä. Tykkään ennemmin tehdä kahdeksalle hevoselle, koska silloin pareittainkin voi tehdä asioita. Mutta seuraava katrilli on jo suunnitteilla ja se on kahdeksalle. :) Siihen olenkin keksinyt kaikkea kivaa, vaikka tuskin sitäkään koskaan missään esitetään.

Ehdin tänään myös päivittää seuran rankingpisteet kisojen jälkeen. Se on ehkä vähintä, mitä voin tehdä. Olen seuran hallituksessa ja kisatiimissä, mutta ihan hirveästi en voi täältä Ruotsista tehdä, joten auttelen niissä missä voin. Eli rankingien päivittämisessä. Pisteitä laskiessa totesin, että 99% varma sennujen esterankingin voitto tulee tältä vuodelta. Vihdoinkin, ei sitä ole kuin pari vuotta yritetty ja joka vuosi on jäänyt jostain parista pisteestä kiinni. No, viime vuosi oli tosi huono, että silloin olin yllättynyt edes toisesta tilasta. Mutta parina sitä edeltävänä vuonna on jäänyt ihan muutamasta pisteestä kiinni. Joten nyt vihdoin näyttäisi siltä, että voisi ranking voittokin tulla. Eikö olekin muuten tavoittelemisen arvoinen suoritus? Varsinkin kun voitto tulee oikeastaan siksi, että kisasin koko kevään itseäni vastaan. Tosi vaikea saada pisteitä, vai mitä mieltä olette?

Mutta seuramestaruuksista hopeaa niin esteiltä kuin koulustakin ja esterankingin voitto, koulurankingissä todennäköisesti kolmas tai neljäs tila ja päälle tuntseissa finaalipaikka, niin ei ihan huonosti ole tavoitteet täyttyneet tänä vuonna. Ensi vuoden tavoitteita en oikein osaa nimetä, se riippuu niin paljon siitä, mihin päädyn. Jatkanko tunneilla vai yritänkö löytää jonkun hevosen, jolla alkaa kisata tosissaan.

Loppuajan olenkin nyt käyttänyt blogin siistimiseen. Korjailen vanhoista teksteistä kirjoitusvirheitä, lisäilen joitain kuvia (joten jos kiinnostaa kuvat kesältä, niitä alkaa kohta löytyä) ja muokkailen vähän blogin ulkoasua. Oon vähän suunnitellut uuden bannerin tekemistä. Samalla idealla, mutta voisin vaihtaa kuvat Ruotsista otettuihin ja muutenkin tehdä bannerista vähemmän kökön suhteutettuna taustaan.

Muuten yksi kysymys, olisin tosi iloinen, jos joku osaisi auttaa. Eli miten saan noi toimintoruudut (tms.) toimimaan? Eli ne blogitekstin ulkonäöstä muokattavat ruudut, joihin voi laittaa erilaisia tekstejä ja lukijat voi sitten iloisesti klikkailla niitä. Mulla on ne valittuna ulkoasun muokkauksessa ja ne on myös sijoitettuna paikalleen, mutta en vaan saa niitä näkyviin. Olen myös muistanut tallentaa muokkauksen jälkeen. Olen yrittänyt katsoa kaikki mahdolliset asetukset läpi, mutta en vaan saa niitä näkymään. Olisiko jollain vinkkejä? Ehkä jopa käynyt samalla tavalla? Help me, please.

Mutta jatkan nyt kirjotusvirheiden parissa, huoh. Käyn ehkä pyörittämässä Skarletin liinassa tänään, en vielä tiedä. Riippuu haluaako Cissi tehdä sen itse. Mutta siitä voin vaikka kirjoitella erikseen. Mikäli en tee sitä, istun varmaan loppuillankin koneella blogin parissa, tai sitten pelaan pasianssia...

Lähtekää blogista "Hevoset Ruotsissa" linkin kautta, sieltä löytyy lisää tietoa hevosista, joita tällä hetkellä hoitelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti