sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Esteviikonloppu

SHW olisi kestänyt vielä kaksi päivää, mutta ajoin perjantaina Helsinkiin, koska viikonloppuna oli kesän valmennusviikonloppu esteillä. Ratsuna mulla oli onneksi Simppa, vaikka ei Dellassakaan mitään vikaa ole.

Lauantain rata

Eilen aloitettiin rakentamalla rata ja sitten laitettiin hevoset pikaisesti kuntoon. Menin ekassa ryhmässä ja meitä oli vain kolme. Alkuun verkattiin hevosia käynnissä. Vähän säästeltiin, koska muut hevoset tuli tosiaan viime viikonloppuna laitumelta, joten kunto ei ole vielä ihan normaali. Harkka oli tosi hauska. Peiliä kohti pituushalkaisijan suuntaisesti ja ensin avoa oikealle/vasemmalle riippuen kummasta suunnasta tuli. Sitten avoa toiseen suuntaan ja lopuksi vaihto avosta sulkuun, niin että jalat pysyy samoilla linjoilla ja kroppa taipuu toiseen suuntaan. Simppa oli ihan huippuhyvä tässä ja saatiin paljon kehuja. Lyhyeltä sivulta jatkettiin vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Oikealla piti mennä puomit käynnissä niin, että ensimmäiseen väliin tuli mahdollisimman paljon askeleita ja toiseen mahdollisimman vähän. Välit oli 9m molemmissa. Simppa kyllä lyhensi, muttei pidentänyt, joten sitä jouduttiin vähän treenaamaan. Vasemmassa kierroksessa piti tehdä käynti-ravi-käynti siirtymisiä, niin että molempia oli neljä askelta. Se ei oikein onnistunut, koska Simppa jännittyy jos siirtymiset tekee liikaa kädellä ja istunnalla kevyestä ravista on melko mahdotonta tehdä siirtymistä noin lyhyellä valmistelulla. Mutta meni ne ihan ok lopulta. Sitten tultiin puomit pari kertaa laukassa ja alettiin hyppäämään. Ekat verkkahypyt tultiin ravista diagonaalilla olleelle ristikolle. Ensin oikealle, uudelleen raviin, este ja tiukasti vasemmalle. Sitten sama uudestaan ja sarja toiselta diagonaalilta perään. Simppa suoriutui hyvin. molemmista. Sitten tultiin vielä kaarevaa suhteutettua ja kolmen esteen linjaa, jotka meni myös ihan hyvin. Simppa oli aavistuksen hidas ajoittain, mutta hyppäsi hyvin.

Sunnuntain rata, A vasemmalla ja C oikealla

Tänään mietin, vaihdanko vasarakannukset pidempiin tylppiin, mutta päätin mennä vasaroilla. Poni olikin tosi hyvä koko tunnin. Ensin aika pikainen alkuverkka kaikissa askellajeissa ja sitten tultiin eri linjat pari kertaa harjoituksena. Ensin kiemuraa, jossa oli esteet A:ssa, keskellä ja C:ssä. Tarkoituksena harjoitella johtavaa ohjaa. Simppa meni hyvin, vaikka mulla oli vähän vaikeuksia löytää paikkoja. Nostettiin vähän ja tultiin toisesta suunnasta, näin päin meni paremmin. Sitten tultiin suoraa linjaa, jossa oli pysty, kaksi askelta, okseri, neljä askelta, pysty. Eka väli oli pitkä ja toka lyhyt, eli aika hankala, mutta Simppa suoriutui mallikkaasti. Onneksi sillä on helppo laukka lyhentää ja pidentää. Sitten tultiin kaareveaa linjaaa molemmista suunnista. Siinä oli pysty, viisi askelta, pysty, kolme askelta, pysty. Jarruttelin eka liikaa ja ekaan väliin tuli kuusi, mutta toisesta suunnasta sekin onnistui hyvin. Lopuksi tultiin rata: A:n pysty, keskilinjan okseri, suora linja, kaarevasta linjasta suora osa, kaareva linja ja suora toiseen suuntaan. Rata oli ehkä joku 85-90cm ja jälkikäteen on hyvä todeta että tuntui aika pieneltä. ;) Joskus pari vuotta sitten 90cm oli tosi iso, mutta ehkä kohta voisi alkaa jo puhua esteistä. Saatiin radasta vaan kehuja. Olikin tosi sujuva ja tasanen, tosin keskellä olleelle okserille tuli vähän lähelle, mutta muuten paikat löyty hyvin ja hevonen oli tosi hyvin avuilla. Oma istunta tosin ei ole sitten ihan niin hyvä. Tai no lähinnä käsiin en ole kovin tyytyväinen. Alla video radasta, eka este on jäänyt pois. Oon tosi tyytyväinen rataan ja Simppa ei olis voinu hypätä paremmin.



Ratsastin tänään vielä Ultralla kevyen keventelyn. Sitä ei paljoa kannata eteen-alas ratsastaa, mutta sen tasoisella liikunnalla mentiin. Ultra oli järkyttävän likainen kun hain sen sisään, mutta harjasin melko nopeasti. Raukalla on turvan palovammat menny tosi pahan näkösiksi ja lisäksi riimun hinkkaamat kohdat on lähes auki, eli otin turpiksen pois, jotta ei tartte viikonloppuna mennä inkkarina kisoihin. Menin kevyesti kaikki askellajit läpi, tein taivutteluja ja muutamia pysähdyksiä käynnistä ja ravista. Ultra oli hyvän tuntuinen ja aika pehmeä. Vähän painoi kädelle ja hakeutui liian alas ilman pyöreää kaulaa, eli meni etupainoiseksi, mutta muuten olin tyytyväinen. Ensi viikkoon siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti