keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ei mitään ihmeellistä

En eilen saanut kuvia siskolta, joten kestää nyt vähän niiden lisääminen. Enkä ollut tallillakaan, kun kaverini hoiti Simpan, joten ei tässä mitään ihmeellisiä ole. Yksi ystäväni tulee tänään katsomaan Simppaa. Hän on kiinnostuksesta ja oman hevosensa lihasongelmien takia perehtynyt aika paljon hevosten lihashuoltoon ja hän tulee katsomaan nyt, olenko katsonut Simpan jumeja oikein. Mikäli hänestä näyttää samalta kuin minusta, eli ongelmakohdat ovat ongelmakohtia, soittelen varmaan yhdelle tutulle hierojaopiskelijalle, joka voisi tulla hieromaan Simppaa.

Simppa oli kuulema eilen ollut hyvä, kaveri ei sillä ole viime kesän jälkeen ratsastanut (meni siis silloin pari kertaa), joten aika hyvin pystyy vertaamaan, miten on muuttunut. Itselle vähän hankalaa nähdä ja tuntea toisinaan muutoksia, kun olen niin paljon tekemisissä Simon kanssa. Tosin välillä on ollut taukoja ratsastuksesta ja silloin aina huomaa, miten huonoksi on mennyt. Nyt on jo huomattavasti parantunut tässä puolessatoista viikossa, joten olen aika iloinen ja ehkä vähän ylpeäkin. Mutta kun liian läheltä katsoo, ei näe aina kaikkia muutoksia, joten siinä mielessä on hyvä, että saa mielipiteen myös "ulkopuolisilta" mutta luotettavilta tahoilta. Esimerkiksi kaverini olen tuntenut vuosikausia ja tiedän hänen tapansa ratsastaa ja pidämme samantyyppisistä hevosista, joten hän on hyvä arvioimaan Simpan nykytilaa. Toinen hyvä olisi Simon viime kesän toinen ylläpitäjä, mutta hän on valitettavasti loukannut itseään sen verran, ettei ratsasta kesällä, joten häntä en saa Simppaa arvioimaan. Tietysti myös opettajat osaavat hyvin katsoa, miten se on ulkoisesti muuttunut, mutta aina kaikki ei näy ulos, joten selästäkin on jonkun hyvä kokeilla välillä.

Toiveissa olisi saada oma hevonen/ylläpitohevonen syksyllä, joko Simppa tai joku muu. Simppa on tietysti listalla ykkösenä, mutta aina kaikki ei ole mahdollista. Oli hevonen sitten mikä vaan, annan varmasti ystävieni ratsastaa sillä toisinaan. Tietysti sellaisten, joiden ratsastusta pidän tarpeeksi siistinä ja jotka kuuntelevat tarvittaessa neuvoja, mutta haluan toisinaan kuulla mielipiteen muiltakin hevosesta. Ratsastustaidoilla sen sijaan ei ole niin väliä, kunhan ei hevosta vedä suusta tms. Esimerkiksi vinouteen helposti tottuu ja muuttuu itsekin vinoksi, jolloin voi olla paikallaan, että joku kertoo siitä vinoudesta. Hevosella saattaa myös olla tapoja, jotka ratsastaja aiheuttaa ja niitähän ratsastaja ei tajua itse. Silloin toinen ratsastaja selässä voidaan nämä ongelmat nähdä. Toisaalta sama pätee toisinkin päin. Ratsastajan olisi hyvä säännöllisesti ratsastaa muitakin kuin omaa hevosta, sillä jokainen hevonen on yksilö. Olen mennyt lähes koko kevään vain kolmella hevosella ja nyt kun kesällä menin muilla, huomasin, että monissa tilanteissa osasin toimia vain näiden kolmen selässä. Joten oli hyvä mennä muillakin. Hyvä ratsastaja osaa ratsastaa kaikkia hevosia.

 Loppuun vielä piristykseksi muutama kuva Simpasta viime kesältä. Uusia kuvia odotellessa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti