tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vapaapäivä

Eilen Simppa sai, vastoin mun kaikkia periaatteita, kokonaan vapaapäivän. Tein nyt tällaisen poikkeuksen, koska sillä on ollut rankka viikonloppu ja sunnuntai ei ollut ollenkaan hyvä, joten päätin nollata tilannetta ja tänään mennään tunnille. Lisäksi lihakset kasvavat levossa. Vaikka Simpalla on hyvä kunto, se liikkuu harvemmin pitkään kantaen itseään oikein, joten se voi olla kipeä kunnon töistä.

Itsellekin vapaapäivä oli tavallaan helpotus, koska ehdin tallille tosi myöhään ja en voinut olla kauaa. Simppa oli onneksi ollut laitumella koko päivän, joten en tunne huonoa omaatuntoa.

Täytin prixi curverin, pesin harjat ja suojat sekä harjasin Simpan nopeasti läpi, tarkistin jalat ja kaviot ja tein taittarit. Kuten pelkäsin, harjasta tuli turhan lyhyt ja se oli noussut pystyyn. Nyt sitten yritän pitää sen edes harjaa pitkin alhaalla, vaikkei siitä ratsutukkaa tulisikaan. Kerran olen nyppinyt harjan niin, että se nousi pystyyn ja vaikka pituutta tuli viisi senttiä lisää, harja kasvoi itsepintaisesti pystyssä. Sille hevoselle se kyllä sopi, eikä se juurikaan haitannut, mutta Simpalle en sellaista haluaisi. Joten pitää tehdä vähän kikka kolmosia, että harja pysyy alhaalla. Ensimmäinen on taittarit.

Kuvia harjasta ei valitettavasti ole, vaikka niitä lupailin. En saa kuvia lisättyä suoraan puhelimesta, joten yritän saada ne illalla laitettua koneen kautta.

Tästä on tullut varsinainen harjablogi, mutta eipä tässä mitään mielenkiintoisempaakaan tapahdu. Paitsi että ilmottauduin Takkulaan tuntiratsastajien mestaruuksiin. Toivottavasti hevonen tulee laitsalta terveenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti