perjantai 20. heinäkuuta 2012

Wannabe-kouluratsastaja

Tänään kävin viimeistä kertaa ratsastamassa Simpan kunnolla. Huomenna aamulla käyn keventämässä, koska lähdetään sitten ajamaan Mikkeliin Kuninkuusraveihin viikonlopuksi. Maanantaina Simppa muuttaa kotiin.

Päätin mennä kangilla vielä, osittain koska halusin kokeilla, oliko viimekertainen hyvyys sattumaa ja osittain, koska Simppa oli viimeksi niin hyvä. Harjasin ja rapsuttelin ponia ensin ja laitoin sen sitten kuntoon. Simppa  on tosi suloinen hoidettava, koska se tulee aina itse rapsuttelemaan ja höpläämään. Se todella tykkää seurasta.

Menin maneesiin, koska halusin nähdä peileistä miten hevonen kulkee. Maneesi oli tyhjä, joten saatiin tehdä rauhassa töitä. Aloitin verkkaamalla ympyrällä molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa. Tein käynnissä ja ravissa irrottavia väistöjä. Vaadin myös molempien ohjien tuntumaa sekä asetusta. Kangilla Simo hyväksyy tuntuman paremmin kuin pelkällä nivelellä, jännä juttu. Tänään menin avoja ja sulkuja käynnissä, ravissa ja laukassa. Käynti meni ok, ravikin ihan hyvin, vaikka Simppa jännittyikin avoissa varsinkin vasemmalle. Sulut meni tosi kivasti ja avo oikealle oli ihan ok. En ehtinyt laukkaan asti kun maneesin oven taakse tuli ihmisiä juoksemaan ja heiluttelemaan jotain narua. Aurinko paistoi juuri niin, että Simo näki oven alta pelkät varjot ja se meni todella sekaisin. Yritin huutaa ulkopuolelle että lähtisivät, mutta joko ne ei kuullut tai sitten ne ei tajunneet. Lopulta joku alkoi avata ovea ja huusin vaan että ei saa tulla, hevonen pelkää. Onneksi lähtivät ulkopuolelta, mutta Simppa kyttäsi ovea ja oli kireä kuin viulun kieli. Vähän aikaa kävelin ja taputtelin ja jatkoin sitten hommia. Laukassa avot meni ihan ok, sulut ei oikein onnistunu. Molemmat oli tosi jännittyneitä, koska hevonen, yllättäen, ei oikein rentoutunut. Se ei myöskään suostunut kymmentä metriä lähemmäs ovea, mikä vähän vaikeutti ratsastusta. Lopulta sain pari askelta ihan ok sulkua molempiin suuntiin ja kevensin Simpan vielä loppuun. Alkutunnista oli tosi hyvä ja vähän harmittaa kun loppui  noin, vaikka kyllä loppuravissa rentoutui tosi hyvin ja oli aivan sairaan hieno. Siinä mielessä oli kiva lopettaa tähän päivään.

Vaikka oli tosi myöhä, pesin vielä hevosen kokonaan ihan kunnolla ja laitoin pikirasvaa harjaan ja häntään. Oli kivempi pestä Simppa täällä kuin kotona, koska täältä tulee lämmintä vettä. Vaikka tosiaan ilta venähtikin tosi pitkäksi. Tänään ei käyty piehtaroimassa, sen verran hiekkakin likaa. Sitten hevonen syömään ja putsasin kamat ennen kotiin lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti