keskiviikko 1. elokuuta 2012

Koulutreenejä

Rankkaa treenausta takana kolme päivää. Huomenna vielä viimeistely ja sitten perjantaiaamuna suunnataan kohti Takkulaa ja kauden päätavoitetta: tuntiratsastajien mestaruuskilpailuita.

Maanantaina olin jo aamulla kahdeksalta ratsastamassa. Vähän otti koville herätä ja nousta jo seiskalta, mutta mitäs sitä ei tekisi hevosten takia. Pikainen kuntoonlaitto ja sitten selkään. Meitä oli valmennuksessa vain kaksi. Tehtiin aika kevyttä treeniä, koska hevoset on lihapullia. Ihan perusjuttuja: suoruutta, rentoutta ja kunnon takajalkatyöskentelyä. Ultra oli aika hyvä, ei yhtä tähti kuin tiistaina, mutta parempi kuin perjantaina. Vähän haluton edelleen polkemaan alle, mutta varmaan oli jo aika väsynytkin. Se on edelleen melkoinen lihapulla...

Maanantaina illalla olin hoitamassa normaalisti. Tulin aika myöhään, joten kovin paljoa en ehtinyt, mutta harjasin Amin, Simpan ja Dellan ja putsailin vähän kamoja. Lisäksi hoidin Ultran turpaa ja rivejä (tai niitä paremminkin olla hoitamatta). Melko tavallisen tylsä päivä siis.

Tiistaina valmennus oli iltapäivällä. Koska hevoset alkoi kaikki näyttää vähän väsymisen merkkejä eilen ja aamun valmennuksessa (hevosilla on siis kaksi ratsastajaa kaikilla), mentiin vain puoli tuntia treeniä ja käytiin sitten maastokävelyllä lopuksi. Tavoitteena oli rento ja hyvin työskentelevä hevonen. Ultra oli yllättävän hyvä ja päästiin tavoitteeseen nopeasti, joten en mennyt täyttä puolta tuntia. Maastokävelyllä Ultran oli pakko vähän venyttää askelia, koska Mette ja Lempi painoi menemään melkoista vauhtia. Hyvää treeniä siis.

Illalla kävin taas hoitelemassa hevoset ja olin todella ahkera. Hoidin kaikki hevoset ja lisäksi pesin Ultralta turvan ja jalat. Ahkerasti ehdin vielä taluttamaankin. Asia, jota en ole tehnyt koko kesänä. Muistin myös miksi, alkaa olla melkoisen tappavan tylsää hommaa kun on muutaman sata tuntia narun päässä jo juossut. Tänään tosin juoksin vielä vapaaehtoisesti lisää, kun hoitsuratsastuksessa päätin mielummin taluttaa Amia kuin ratsastaa Brunolla. Ja hyvä vaihtari olikin, koska oli ihan sairaan hauskaa ja juoksin Amin kanssa ympäri maneesia kaikissa askellajeissa (laukasta olen ylpeä). Poni toimi tosi hienosti ja oli tyytyväisen oloinen.

Tänään treenit oli taas aamulla ja vuorossa oli rataharkat. Ultra ei oikein tullut rehellisesti läpi missään vaiheessa ja siihen ei haluttu vielä laittaa tarvittavaa kisapainetta, joten meni melko pitkänä molemmat radat (karsinnan B:0 ja finaalin A-merkki). Teknisesti suoriutui kuitenkin hyvin, joten ihan luottavaisena lähden kohti Takkulaa.

Illalla tulin myös hoitamaan ja suorittamaan valmistavia pesuja yms. Illan teema oli kuitenkin Ultran jalkojen hoito, koska se oli alkanut toisella valmennustunnilla könköttämään käynnissä (ravi ja laukka oli ok). Vika voi olla pitkissä kavioissa, suuressa mahassa tai sitten Ultra vaan hajosi. Se mahdollisuus on ollut koko ajan. Yritetään kuitenkin saada se perjantaiksi starttikuntoon. Vaikka ei sitä tietenkään kipeällä hevosella lähdetä kisoihin. Pikaisesti ehdin hoitaa muitakin hevosia, mutta pääasiassa paapottiin Ultraa ja sen kipeää jalkaa.

Nyt odotellaan lähtölistoja, jotta saataisiin tietää huominen ratsastaja...

edit.
Starttaan tokana ja mulla on ehkä puoli tuntia aikaa verrytellä hevonen siinä välissä. Tosi great...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti