torstai 28. helmikuuta 2013

Kevättä kohti lämpenee

Voitteko kuvitella? Pekka Pouta ennusti näin, kuulostaa musta jotenkin tosi ... normaalilta :D Kyllä pienetkin asiat vaan piristää päivää ja nauroin tälle vitsille vaikka kuinka kauan. Olisihan se kerrassaan mukava, jos kohta olisi kevät. Mutta viikonlopuksi on ennustettu mukavasti -16 astetta, että se siitä keväästä.

Eilen menin tallille illalla vasta aika myöhään, mikä tarkoitti sitten kiirettä koko illan. Olen ollut kerrassaan huono hoitaja tiistaina ja eilen, koska en ole Amiin koskenut oikeastaan ollenkaan. Olen vain pyytänyt muita hoitajia harjaamaan sen. Yritys on ollut kova, mutta aikaa liian vähän. Tunnen itseni tosi inhottavaksi, viikonloppuna Ami saa erityispaljon huomiota.

Eilen siis olin hevosen selässä viisi minuuttia tallille saapumisen jälkeen. Ratsuna oli Veera, jolla menin käyntiä ja vähän ravia. Yritin vain saada tamman rauhoittumaan päänsä kanssa ja vähän taipumaan. Mikään kovin hyvä Veera ei ollut, mutta normaali oma itsensä. Sillä on raivostuttava tapa kiskoa ohjia kädestä heti kun pitäisi tehdä töitä. Nyt se sentään suostui kävelemään normaalisti ohjat tuntumalla.

Tämän jälkeen pikainen harjaus Dellalle ja sitten vastaanottamaan uusi alkeiskurssilaisia. Kun oli soviteltu kypäriä ja vähän kerrottu ensimmäisestä tunnista, sain luovuttaa oppilaat varsinaiselle opettajalle ja suunnata itse maneesiin ratsastamaan Dellaa, sillä aikaa kun alkeiskurssilaiset tutustui talliin ja puolikas maneesi oli tyhjänä. Onneksi meillä on ihania hoitajia ja taas Della oli mulle valmiina.

Fifin ulkoilutus kädet
(c) Jatta

Dellalla menin pääasiassa käyntiä. Se oli aika jäykän tuntuinen, kiitos tiistaisen rasitustestin. Alkuun annoin sen vain kävellä pitkin ohjin ja pikku hiljaa otin ohjia tuntumalle ja ratsastin tammaa vain pitkäksi ja pyöreäksi. Se ei oikein halunnut liikkua eteen, mutta liike parani huomattavasti Dellan verryttyä. Ravasin pari kierrosta molempiin suuntiin ja ravissa Della oli paljon letkeämpi, samoin sen jälkeen. Muutenkin se alkoi selvästi aueta loppua kohti.

Hoidin sitten vielä Dellan loppuun ja Simpan tunnille, ennen kuin suunnattiin siskon kanssa kotiin.

Tänään ratsastin Dellan päivällä. Puolisen tuntia venyttelyä eteen-alas ja kaikki askellajit kevyesti läpi. Tamma oli paljon paremman tuntuinen kuin eilen, mutta selvästi huomasi, että on se ollut vetreämpikin joskus. Toisaalta se venyttää ihan todella hyvin tällä hetkellä kaulaansa ja liikkuu hyvin pyöreänä ilman sen suurempia keskusteluita. Siinä mielessä siis ihan hyvä. Nyt vaan annan sille aikaa palautua ja sen jälkeen aletaan taas kohottaa kuntoa ja rakentaa lihaksistoa. Aika paljon ehti lihakset pudota klinikalla ja sen jälkeen. Toisaalta jotenkin masentavaa, mutta toisaalta olen vain iloinen, että Della on kohta kunnossa.

(c) Jatta
Tänään sitten vielä Dellan jälkeen juoksutin Lillin. Tai yritin juoksuttaa sitä. Tuli vähän kiire saada se liikutettua ennen tuntien alkua ja lisäksi Lilli päätti juuri tänään esittää maailman luokan rodeota liinan päässä, joten ei mennyt ihan putkeen. En ehtinyt juurikaan laittaa sitä töihin sinkoilun jälkeen, vaan jouduin antamaan sen toisen hoitajan talutettavaksi pihalle, kun itse pidin ensimmäisen ponitunnin. Oli se Lilli sitten pihalla rauhoittunut ja ollut ihan asiallisesti. Ärsyttää silti, koska olisin halunnut juoksuttaa sen kunnolla niiden pukkien jälkeen.

Tunnin jälkeen harjasin vielä nopeasti Deltsun ja Simpan ja tulin sitten kotiin. Olisin kovin mielelläni ollut tänään vain kotona, mutta kyllä mä mielelläni Dellaakin ratsastan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti