keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tarpeeksi lunta yhdelle talvelle

Pakko sanoa, että lunta on kyllä nyt satanut ihan riittävästi tälle talvelle. Ainakin täällä etelässä maanantaista asti on tullut enemmän ja vähemmän lunta koko ajan. Huomenna on ehkä vähän poutaisempaa, mutta viikonlopuksi ennustettiin taas jopa 15cm lunta. Ja vaikka kuinka on kiva, että on lunta ja kaikkialla on puhdasta, liika on liikaa. Ainoa hyvä puoli on, että hevoset on puhtaita. Tässähän saattaa jopa tottua siihen, ettei harjaamiseen mene varttia kauempaa. Kevättä ja vesisateita odotellessa...

Eilen ja tänään olen ollut oikea hyvän hoitajan malliesimerkki. Täytyy sitä ehkä kerran kuukaudessa oikein tsempata ja puunata kaikki varusteet ja muuten olla ahkera. Ennen olin ahkera joka päivä, nykyisin tuntuu, että harjaan hevoset ja teen kamoille peruspuhdistuksen, mutta mitään ylimääräistä en ikinä saa aikaiseksi.

Nyt olen molempina päivinä harjannut Simpan ja Dellan tosi hyvin, Amin vain tänään kun en eilen hoitanut sitä. Lillinkin olen harjaillut, mutta se on loimitettuna koko ajan, joten eipä siinä muutenkaan ole juuri muuta kuin karvaa sukailtavana irti. Lisäksi eilen sain kummallisen tarmon puuskan ja pesin Dellan suitset ja pyyhin satulan ja kanget ja lisäksi pesin Simpan kanget. Sain ne jopa koottua kerralla oikein, mikä on jo jonkin luokan ihme. Tälle päivälle sitä tarmoa ei sitten riittänyt, koska en saanut pestyä Simpan ja Amin kamoja. Toisaalta kyllä talutin alkeiskurssilla ja lähdin aika aikaisin, joten eipä sitä aikaakaan ollut ylimääräistä.

Oli muuten harvinaisen raivostuttavaa taluttaa alkeiskurssilla. Ami oli kyllä harvinaisen rauhallinen, eikä juuri kiskonut ohjia ratsastajalta. Mutta pitäisi ehkä taas vähän muistuttaa sille käytöstapoja taluttaessa. Jokaisessa kulmassa se yritti ihan röyhkeästi kävellä päälle. Pari kertaa se tuli jopa niin lähelle, että osui mun jalkoihin. En ihan kamalasti sitä viitsinyt alkaa ojentaa, vaikka toki työnsin sitä kauemmaksi. Mutta ei se kyllä ennen päälle ole tullut. Muuten Ami oli ihan kiltti poni ja ravasi nätisti juuri niin pitkälle kuin pyysin.

Dellalla on edelleen ollut vähän kevyempää, koska en vain ole ehtinyt tallille niin aikaisin kuin olisi pitänyt. Eilen ja tänään menin puolisen tuntia, lähinnä kevyt eteen-alas ratsastus. Selvästi pidempi kevyt jakso alkaa vaikuttaa negatiivisesti, koska varsinkin tänään Della ei keskittynyt ollenkaan. Se vain katseli kaikkea jännää ja viis veisasi siitä, mitä yritin selässä tehdä. Asettuminen tai taipuminen ei tullut kuuloonkaan, enkä saanut sitä irti ohjista oikeastaan ollenkaan. Huomenna on vain ihan pakko ehtiä tallille niin aikaisin, että ehdin tehdä muutakin kuin keventää eteen-alas.

Tänään käytiin kävelemässä loppukäynnit pihalla, kammottavassa lumisateessa. Hyvä kun eteensä näki. Dellalle sain loimen päälle, mutta itse olin pelkässä hupparissa. Maneesi on siis lämpöeristetty, joten siellä tarkenee hyvin ratsastaa ilman takkia. Onneksi ulkonakaan ei ollut kylmä, lumi vain kasteli ikävästi. Mutta niinhän se menee, hevonen aina ensin.

Tajusin muuten, ettei mulla ole juurikaan kuvia Dellasta, pitäisi varmaan pyytää joku viikonloppuna vähän kuvaamaan. Tänäänkään en saanut ulkoa kuvia, kun jätin puhelimen sisään. Meidän ei ollut siis tarkoitus mennä ulos, mutta kun en ehtinyt ennen tuntien alkua sisällä kävellä. Loppuun vielä kuva viime kesältä, kyllä kelpaisi...

(c) Jatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti