sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vikat ratsastustunnit

Eilen suuntasin siis tallille jo aamusta kahdeksalta. Ratsastin ystäväni tunnin vanhassa ryhmässäni. Ratsuna oli Tiramisu, jolla tosiaan menin myös eilen. Aloitin aamun harjaamalla Simon, joka meni samalle tunnille. Dellakin meni, mutta sitä en ehtinyt harjata. Sen sijaan tein vaihtarit yhden hoitajan kanssa. Hän harjasi Tirden kun minä vein pikkuponit laitsalle. Ne on hauskoja veijareita, vähän kun koiria ulkoiluttaisi. Sitä ei noiden shetujen kanssa aina muista, miten vahvoja nekin oikeasti on.

Sitten nopeasti Tirdelle kamat päälle ja tunnille. Oli vähän parempi kuin eilen, mutta ekalla kerralla kun menin, oli vielä parempi. Tehtiin ihan perusjuttuja, vähän suoristuksia, taivutuksia ja muutamia takaosakäännöksiä. Tiramisu toimi ihan hyvin. Tykkään siitä hevosena, mutta välillä vähän ärsyttää ratsastaa koko tunti puolipitkin ohjin, koska sitä ei oikein voi koota selkäongelman takia.

Tunnin jälkeen hoidin Tirden nopeasti ja auttelin sitten muutamassa asiassa tallissa, juoruiltiin vähän kavereiden kanssa ja putsasin Ultran kamat. Simppa ja Della tuli sitten tunnilta ja harjasin Simon nopeasti loppuun. Della meni vielä ulos. Hain Amin sisään tarhasta ja harjasin sen sekä autoin tunnille. Ehdin putsata Simon ja Dellan kamat ennen kuin suuntasin tunniksi taluttamaan AK:lle Amia. Tunnin jälkeen harjasin ponin ja sen syötyä vein sen takaisin ulos. Sitten oli vielä Amin kamojen huolto sekä Dellan harjaus. Sutaisin myös Ultran nopeasti läpi sekä huuhtelin jaloista ja hännästä ripulin pois.

Sellainen päivä siis, eli ihan normaali. Jos tavalliset tallipäiväpostaukset on kiinnostavia, voin niitä kirjoitella, mutta luultavasti ketään ei ihan oikeasti kiinnosta. Sen sijaan ehkä joku päivä kuvina -tyyppinen juttu voisi olla mielenkiintoinen. Pitää katsella. Illalla vielä jäin juttelemaan yhden kaverin kanssa, joten olin kotona taas melko myöhään. Mutta mikäs sen parempaa kuin parantaa maailmaa. ;)

Tänään menin vasta päivällä tallille ja luvassa oli viimeinen sunnuntaitunti. Menin Simpalla ja mentiin taas koulua. Tälläkin kertaa tehtiin töitä perusratsastuksen parissa ja haluttiin vaan hevoset läpi ja kuuntelemaan. Simppa oli parempi kuin viime viikolla ja oli aika rento koko tunnin. Oli silti tunnin lopuksi aika väsynyt. Hoidin sitten Simpan, Ultran ja Dellan. Sitten päädyin vielä ratsastamaan kaverin tunnin Alballa. Ratsastin sitä silloin kun se oli juuri tullut ja oli karvainen ja lihava. Lihava se on edelleen, mutta oli kiva kokeilla, mitä siitä on tullut. Toisaalta se on parantunut, toisaalta huonontunut, mutta hupaisa se on edelleen. Sitten päädyin vielä ratsastamaan Ultralla parikymmentä minuuttia, koska se on nyt lomaillut tarpeeksi ja pitäisi saada töihin. Jäin vielä puhumaan yhden tutun kanssa illalla, joten olin kotona vasta kymmenen jälkeen. Hyvä minä, taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti