maanantai 27. elokuuta 2012

Matkaan!

Tänään oli sitten h-hetki. Lento Helsinki-Vantaalta lähti puoli kymmeneltä. Aamulla lähtö venähti ja oltiin vähän aiottua myöhemmin kentällä, mutta onneksi missään ei ollut jonoa ja pääsin nopeasti läpi sekä check-inistä että turvatarkastuksesta. Niinpä jäi hetki aikaa surffailla netissä kahvilassa. Piti tietysti heti kokeilla koneen toimimista. Totta puhuakseni, muutaman asian hoitaminen jäi vähän viime tippaan… Lento Arlandaan oli nopea ja Arlandan vaihto samoin. Ehdin shoppailla yhden Haribon tuttipussin ja silmämeikinpoistoaineen, joka oikeasti oli suunnitelmissa ostaa Helsinki-Vantaalta, mutta surffailu (eli asioiden hoiteminen) vei kaiken ajan.  Dublinin lento kesti sitten kaksi ja puoli tuntia, ei pitkä sekään, mutta viereisellä paikalla oli joku vauva, joten pelkäsin pahinta. Oon tosi ylpeä itsestäni, koska onnistuin olemaan ärtymättä, vaikka vauva huusi välillä. Tosin haju oli sellainen, että loppumatkasta kärsin päänsärystä ja pahasta olosta. Mutta selvisin. Täytyy kyllä sanoa, että vauvan vanhemmatkin oli harvinaisen viisaita.


Joka tapauksessa Dublinin sateeseen saavuttiin aikataulussa. Koneesta poistuminen oli varsin erikoinen: portaita suoraan kentälle ja kävellen terminaaliin. Erikoinen ratkaisu kun ottaa huomioon, että Irlannissa sataa noin puolet ajasta. Molemmat laukut saapuivat ehjänä perille ja aloin raahata omaisuuttani infoa etsiskellen koti exittiä. Info löytyi ja sain liput bussiin, joka meni suoraan lentokentältä juna-asemalle. Junaliputkin ostin helposti, ehdin vähän syödä ja nyt istun junassa kohti Traleeta. Tai tarkalleen kohti Corkia, mun pitää vaihtaa junaa puolessa välissä. Ehkä mä selviän. Sitten tallilta joku tulee hakemaan juna-asemalta. 

Tällä hetkellä ei sada ja maisemat on ihanat. Tyypillistä nummimaisemaa, muutamia taloja siellä täällä ja lampaita ja lehmiä laitumilla. Vielä en ole nähnyt yhtään hevosta. Tosin ollaan tultu vasta 20min Dublinista, että onhan tässä vielä kolme ja puoli tuntia aikaa. Mutta märkää täällä on, ja tulee varmasti olemaan seuraavat neljä kuukautta. Odottelen innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti