perjantai 24. elokuuta 2012

Estehyppelyä vielä


Tosi fiksusti olin taas koko päivän tallilla. Kamat on edelleen pakkaamatta ja miljoona asiaa tekemättä. Mutta jotenkin tuntuu, että tallilla on paljon tärkeämpiä asioita. Vaikka ei se niin olekaan, mutta on tullut vietettyä siellä viimeisen vuoden varsinkin niin paljon aikaa, että paljon mitään muuta en ole tehnyt.

Joka tapauksessa aamulla oli estetunti ja menin Dellalla. Viime viikolla oli jo puomeilla vähän ongelmia ja Dellan ratsastettavuus ei ollut ainakaan parantunut siitä, joten alkuverkka meni pitkälti jarrujen etsimiseen ja tehtiin vähän omia pikku tehtäviä, koska en todellakaan halua hypätä hevosella joka ei kuuntele pidätteitä, kääntämistä eikä pohkeita. Verkkahypyt oli ok, vaikka en ollutkaan tyytyväinen omaan istuntaan. Radan alku meni ihan fine myös, vaikka Della kävikin kierroksilla, kun laukannostoa jouduin auttamaan raipalla. Kolmoissarjalla homma alkoi hajota käsiin. Della tuli huonosti sisään ja hyppäsi oikealle hakien tilaa. B-osan okserille hyppäsi aivan kiinni oikeaan tolppaan ja yritin vain pysyä kyydissä. En saanut ollenkaan autettua Dellaa vikassa välissä, mutta ihme kyllä hevonen selvitti senkin puhtaasti. Pari seuraavaa pikkupystyä meni sitten vähän paremmin, mutta viimeisenä tultiin kolmoissarja ”kiemurana”. Eli a-osa vinottain, kierretään koko sarjan ympäri, b-osa toisesta suunnasta vinottain, kierretään a-osa ja vielä c-osa vinottain. En päässyt ekaan hyppyyn ollenkaan mukaan, koska Della ottikin yllättäen pidätteen tosi hyvin vastaan ennen estettä. Onnistuin pysymään kyydissä ja jatkettiin tokalle esteelle, joka menikin vähän paremmin. Kolmatta lähestyessä Della putosi raville ja tultiin sitten niin. Saatiin käsky tulla kiemura uudestaan ja tällä kertaa se meni ihan hyvin. Della tosin taas putosi raville ennen c-osaa, mutta hyppäsi silti nätisti.

Tultiin sitten vielä sarja uudelleen kun kaikki muut oli hypänneet radan. Esteitä vähän nostettiin ja välejä pidennettiin, jotta Della mahtuisi edes jotenkin sinne. Tultiin kaksi kertaa ja molemmat meni hyvin. Istuin paremmin, toin hevosen paremmin ja keskityttiin molemmat paremmin. Della vaan tuli c:ltä alas väärässä laukassa, jonka takia tultiin uudestaan. Tosin se laskeutui silloinkin väärässä laukassa, mutta alkoi selvästi myös väsyä, joten ei alettu sen enempää viilaamaan.

Vähän kaksijakoisissa tunnelmissa siis lähden ratsastuksen osalta Irlantiin. Toisaalta meni ihan hyvin, varsinkin kun esteet nousi, mutta toisaalta noissa lähestymisissä on paljon parannettavaa. No ehkä tää on taas näitä pieniä laskukausia ja menee ohi ihan vaan ratsastamalla.

Päivällä pesin ahkerasti kamoja ja illalla hoidin vielä kaikki viisi kultaista hyvin. Oli haikeat tunnelmat rapsutellessa hevosia. Simpan ja Amin kanssa oli oikeat halihetket, koska molemmat oli tosi sosiaalisella tuulella ja halusi vain halailla. Niitä tulee kyllä ikävä. Samoin tulee tallikavereita. Käytiin tänään porukalla Mäkkärissä ja pidettiin vähän aikaa hauskaa yhdessä. Saa nähdä milloin seuraavan kerran nähdään kaikki. Illalla vielä ratsastin Ultralla puoli tuntia ilman satulaa. Oli hupaisaa, varsinkin kun sain vähän seuraa kentälle. Tuloksia laitan alle myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti