perjantai 17. elokuuta 2012

Kesäloma alkoi!

Tällä viikolla oli siis vika työpäivä, koska mulla alkoi kesäloma, vaikka lähtöön onkin vielä reilu viikko. Ostin lentolipun maanantaina ja lähtöpäivä on maanantai 27.8.2012 ja lento Helsinki-Vantaalta Arlandan kautta Dubliniin, josta matkustan junalla nelisen tuntia Traleeseen. Jännittää!

Tallilla oon taas vaihteeksi ollut melko paljon. Maanantaina hoitelin hevoset, siitä päivästä ei ole mitään erikoista sanottavaa. Tiistaina kävin moikkaamassa kaveriani ja Ransua. Oli tosi mukava nähdä molempia pitkästä aikaa. Keskiviikkona lopetin työt, joten suunnitelmista huolimatta en ehtinyt tallille ja niin ollen hylkäsin suunnitelman pitää ihana makoilupäivä torstaina ja makoilin vain aamupäivän ja suuntasin illalla tallille hoitamaan hevoset. Tarkoitus oli käydä iltapäivällä pikaisesti, mutta hyvässä seurassa aika kuluu huomaamatta ja lähdin kotiin vasta kahdeksan jälkeen.

Tänään suuntasin tallille jo aamusta, sillä pääsin mukaan vanhaan estevalmennusryhmääni kahden tunnin ajaksi. Perjantaina oli puomeja ja ratsuna Della, jolla alkukesästä hyppäsin pari isompaa rataa. Tamma on oikein mukava ratsastaa, mutta vähän vahva toisinaan ja vielä aavistuksen raaka, vaikka onkin hypännyt isoja ratoja. Tehtäviä mahtui tuntiin monia, muutamia erilaisia askeltensovitus juttuja, vähän kääntämistä ja laukanvaihoja puomeilla sekä alkutunnista kouluratsastusta. Della oli yllättävän hyvä ja totesin, etten ole koskaan ratsastanut aiemmin sillä niin, että se olisi jo verrytelty (eli ollut tunnilla). Isolla hevosella kestää hetki lämmetä, joten oli ihan mukava kokemus mennä näin. Della meni hyvin ne tehtävät, joissa itse ratsastin hyvin, mutta tunnin päättäneessä laukanvaihtotehtävässä ratsastin itse huonommin kuin pitkään pitkään aikaan ja se ei tosiaan mennyt kovin hyvin, hevonen kyllä teki minkä pystyi.

Päivällä oli luvassa Karelian pesu, joka sujuikin melko nopeasti, vaikka tykkään huomattavasti enemmän pestä hevosen juoksevalla vedellä kuin ämpäreistä. Illalla vielä hoidin hevoset ja olin tosi ahkera, koska talutinkin tunnin. Lisäksi vähän autoin yhtä kaveria ja ratsastin Tiramisun. Oli oikein mukavaa, en ole kuin kerran aikaisemmin sillä mennyt ja tykkäsin kovasti ja niin tykkäsin nytkin. Eipä näissä tavallisissa tallipäivissä niin paljoa ole kerrottavaa... Mutta voisin tietysti silti vaikka huomisesta kirjoittaa vähän tarkemmin. Katsotaan nyt mitä jaksan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti