sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tavallisen tylsä viikko

Eipä tosiaan ole ollut paljoa kirjoitettavaa viime aikoina.

Viikko on mennyt töissä ja tallilla. Syyskausi alkoi maanantaina, eli ollaan palailtu arkeen tallilla. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona olin tallilla. Ihme tapahtui ja tiistaina ja keskiviikkona kävin vain juoksuttamassa Karelian kuten olin aikonutkin. No tiistai venähti vähän pidemmäksi, mutta keskiviikkona oikeasti olin aikaisin kotona.

Torstaina pidin välipäivää hevosista, mutta perjantaina oli sitten taas heppailua luvassa. Pääsin tosin tallille hirveän myöhään, vasta seiskalta, joten ihan hirveästi en ehtinyt tehdä.

Lauantaina sen sijaan oli pitkä päivä, joka alkoi jo aamu yhdeksältä. Hoidin kaikki neljä hevosta hyvin, talutin tunnin Amia (!) ja puunailin kamoja. Iltapäivällä oli vielä hoitsukokous, jonka jälkeen hoidin Karelian ja päivän lopetti lyhyt opetushetki kaverille ja hänen vuokraponilleen. Oli oikein antoisa päivä, vaikka venähti pitkälle iltaan.

Tänään olin myös ahkera heppailija ja vuorossa oli syksyn ensimmäinen ratsastustunti. Menin Simpalla, joka oli aluksi aivan kamala, mutta lopuksi toimi tosi hyvin. Heppa oli aivan vaahdossa kauttaaltaan ja ohjissa oli kermavaahdon näköistä töhnää... Pesin tosiaan suitset eilen. Tunnin jälkeen siis hevosen pesu ja kamojen pesua siihen päälle. Hoitelin vielä Dellan ja Ultran ennen kuin suuntasin kotiin.

Tämän päiväinen tunti oli siis ensimmäinen, mutta samalla puolet kauden tunneista, sillä tämä tyttö suuntaa Irlantiin elokuun lopulla. Päivämäärä on vielä vähän auki, mutta joskus elo-syyskuun vaihteessa olisi tarkoitus hypätä koneeseen. Suuntana on irlantilaisia urheiluhevosia kasvattava tila ja hommana nuorten hevosten hoito ja ratsastus, sekä tallitöitä ja kisahoitamisia. Saa nähdä mitä siitä tulee, mutta ainakin kuulostaa hyvältä ja odotan innolla. Vaikka se ei mitään muuta olisikaan, niin yksi kokemus lisää ja yhden haaveen toteutus, koska olen halunnut jo vuosia lähteä ulkomaille hevostelemaan. Nyt aukesi sattumalta hyvä sauma lähteä, joten sinne mennään, vaikka Suomessakin olisi ollut paljon asioita ja on vähän haikeaa lähteä. Jouluksi olen kuitenkin tulossa takaisin ja jatko siitä on vielä avoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti