sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Luukku 2: Lempijoululauluni



Joululaulut ovat tärkeä osa joulutunnelman luomisessa. Jokaisella on varmasti omat suosikit, tässä omani, ei missään erikoisessa järjestyksessä.

Tulkoon joulu
Kauniit sanat ja melodia. Ei kai tästä muuta voi sanoa. Lisäksi tuo hyviä muistoja, koska on koulun kuoron kanssa tätä laulettu.


Jollei jouluna ole lunta
Jollain tavalla aina ajankohtainen joululaulu, koska joka vuosi saa toivoa valkoista joulua. Tosin viimeisinä vuosina joulu on ollut erittäin luminen. En tosin koskaan ole ymmärtänyt, miksei Joulupukki yksin kertaisesti lennä porojen kanssa, eikö ainakin Petteri Punakuono osaa lentää?


Muistojen kultaamat joulut
Meillä on kotona Katri Helenan joululevy, joka perinteisesti soi paljon. Niinpä laulu pelkästään tuo hyviä muistoja lapsuudesta. Nyt vanhempana alan ymmärtää sanojakin paremmin.


Joulumaa
Kyllä, myönnän että se on klisee, pahemman luokan. Ja tiedän, että monet inhoaa tätä. Mutta mulle se merkitsee samaa Katri Helenan joululevyä. Jostain syystä Joulumaa on vain aina iskenyt.


Hark the Herald
Vähän erilaista joulumusiikkia. Tätäkin on tullut esitettyä kuoron kanssa. Muutenkin kuorolaulu on kaunista, joten kyllä yksi sellainen mahtuu suosikki joululauluihinkin.


Walking in the Air
Kukapa ei muistaisi jouluaaton lumiukko-elokuvaa. Itse en ole vuosiin katsonut, koska elokuva on korvaantunut jouluratsastuksella, mutta musiikki tuo silti aina sen mieleen.


Ketun joululaulu
Lisää hyviä muistoja lukiosta. Ehdottomasti yksi omista suosikeista Rajattomalta. Tätä laulaessa muistan aina, miltä on tuntunut esittää sitä niin monet kerrat. Lisäksi tulee mieleen yhden kaverin toteamus nimestä. Ketun joululaulu voi tietysti tarkoittaa kettu repolaisen joululaulua, mutta kaverini mielestä kettu selvästi viittasi tässä ketutukseen. Miten vaan, kaunis kappale.


Varpunen jouluaamuna
Kaunis sävelmä ja koskettavat sanat. Ihanan rauhallinen ja tunnelmallinen.


Last Christmas
Erittäin tarttuva ja melkein ärsyttävä kappale, mutta jotain hyvää siinä pitää olla, että alan toisinaan hyräillä sitä keskellä kesääkin.


My Only Wish This Year
Vähän erilainen joululaulu, menevämpi ja iloisempi. Saa aina hyvälle tuulelle.


Sekä maailman paras sovitus Tonttujen jouluyöstä

2 kommenttia: