maanantai 10. joulukuuta 2012

Luukku 10: Haluatko lähteä ulkomaille?





Kolkutteleeko mielessä ajatus seikkailusta? Haluatko nähdä muutakin kuin koto-Suomen? Hienoa, kannattaa läheteä kokeilemaan maailmalle, suosittelen lämpimästi. Suosittelen lämpimästi myös ennakoimaan muutaman asian, jotta saat seikkailusta mahdollisimman paljon irti.


Ensinnäkin, mieti tarkkaan. Älä sitä, lähdetkö vai et, kotiin voi aina palata. Mutta mieti tarkkaan, mitä haluat. Haluatko kokemuksia, oppia vai nähdä paikkoja? Lähde etsimään sitä oikeaa kohdetta näiden kriteerien pohjalta.

Kun sopivia paikkoja alkaa tulla, kysy. Kysy rohkeasti ihan kaikki. Alkaen työtehtävistä, työajoista ja palkasta ja päättyen tiloihin ja vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Paljon tylsempää on matkustaa pitkään ja maksaa paljon ja todeta, ettei oikeastaan mikään ole niin kuin olit toivonut. Mikäli jokin, edes joku pieni asia mättää, hylkää tarjous suosiolla. Se pieni asia muodostuu lopulta kynnyskiveksi.

Ole kuitenkin avoin ideoille. Et varmaankaan löydä sitä viime vuonna rakennettua 20 hevosen huippumodernia tallia, jossa on 10 hevosta ja hevosenhoitaja sekä huippuvalmentaja odottamassa ja kaikesta vielä maksettaisiin palkkaakin. Mutta mieti mistä tingit. Onko se tilat, hevoset vai tavoitteet? Muista myös vanha viisaus, mikäli jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä.

Ota selvää paikasta. Jos itse esittelet vaikka kotiasi jollekin, et varmastikaan ensimmäisenä tyrkytä kaikkia epäkohtia ja puutteita. Niin ei varmasti tee myöskään mahdollinen tuleva työnantajasi. Monilla talleilla on nettisivut tai googlettamalla löytyy muuten vain juttua paikasta. Tutustu niihin, varsinkin jos löydät riippumattomien lähteiden mielipiteitä. Luota omaan vaistoosi. Mikäli kaikki tuntuu keksityltä, kannattaa suosiolla antaa paikan olla.

Kaikesta valinnasta ja karsinnasta huolimatta et voi lopulta tietää mihin lähdet. Joten älä odota liikoja, parempi olla odottamatta mitään ja antaa tulevaisuuden näyttää, mitä edessä on. Muista: pessimisti ei pety, optimisti ei ylläty. Mieti, kumpi tässä tilanteessa on parempi vaihtoehto. Päädyt kumpaan tahansa, älä rakenna päiväunissasi kuvitelmia paikasta.

Kun lopulta lähdet matkaan, muista pakata huolella, mutta älä stressaa. Posti kulkee kyllä. Kunhan lentoliput, passi ja vähän rahaa on mukana. Näihin kun yhdistät avoimen mielen ja ripauksen seikkailuhalua, pääset varmasti pitkälle.

Joten rohkeasti vain matkaan. Mahdollisia vapaita työpaikkoja löytyy esimerkiksi näiltä sivuilta:
www.aupair-world.net tai www.yardandgroom.com .

Mikäli sopivan kuuloinen paikka löytyy Irlannista ja haluat olla varma, ettet päädy samaan paikkaan missä itse oli, laita alle sähköpostisi, niin laitan tallin nimen sinne. En halua levittää sitä netissä julkisesti, mutta varoitan mielelläni paikasta kaikkia, joita Irlantiin lähteminen kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti