torstai 30. tammikuuta 2014

Uusi lelu

Taas vaihteeksi ollut melko kiireistä pari viikkoa. Tai oikeammin opiskelujen jatkumisesta asti. Tänään on taas ensimmäinen päivä yli viikkoon, kun en ole ollut tallilla. Olisin varmaan tänäänkin ollut muuten, mutta matematiikan välikoe vähän esti sitä.

Se ei kuitenkaan ollut mun asia, saatte tallipäivityksiä myöhemmin. Mun on vaan pakko hehkuttaa, kun vihdoin sain ostettua uuden koneen ja tässä parasta aikaa alan "ajaa sitä sisään", joten täytyihän sitä tulla blogiinkin kirjoittamaan.

Ostin Asuksen UX302LA:n. Halusin kevyen 13" koneen, jossa on hyvä akunkesto, tehokas prosessori ja mielellään SSD kiintolevy. Siis sellaisen koneen, jota on helppo kantaa mukana, nopea ja miellyttävä käyttää ja akku kestää mielellään koko päivän, jotta sitä voi käyttää opiskelussa myös muualla kuin kotona. Olisihan noita koneita ollut vaikka minkälaisia, mutta en ollut kovin halukas maksamaan koneesta kauheasti yli tuhatta euroa, joten se vähän karsi vaihtoehtoja. Lopulta pitkän harkinnan ja useiden keskustelujen jälkeen päädyin tähän koneeseen. Viimeisen sysäyksen päätökselle antoi parin sadan euron alennus, jonka sattumalta huomasin.

Suoraan paketista

Kyseessä on siis Asuksen Zenbook, kevyt, tyylikäs ja toivottavasti hyvä kone. Asukseen päädyin kavereiden suosituksesta, yliopistolla on onneksi paljon ihmisiä, jotka ymmärtää minua paljon enemmän tietokoneista. Tässä on Intel Core i5-4200U suorittimena, ei siis nopein, mutta ei hitainkaan vaihtoehto. SSD on vain 16Gt:n cachena, mutta hyvänä puolena tässä on noin 250Gt enemmän tallennustilaa kuin kokonaan SSD koneissa yleensä. Neljännen sukupolven suorittimessa on myös Haswell, mikä lisää akunkestoa huomattavasti. Ja onhan tässä muitakin kivoja ominaisuuksia, kuten kosketusnäyttö ja Bang&Olufsenin äänentoisto.

Lähes ikivanhaan HP:seen verrattuna tämä on kevyt ja ihana. Seuraavaksi pitäisi sitten opetella käyttämään Windows 8:a, joka oli lähes shokki Vistan jälkeen. Onneksi on ollut edes tuo Windows Phone, jossa on sama pohja käyttiksellä. En ole ihan varma, tykkäänkö siitä, että kone ja puhelin synkronoivat keskenään. Toisaalta se on kätevää, mutta toisaalta Microsoftilla on samalla aika paljon tietoa kaikesta mitä teen. Suurin urakka lienee vielä edessä, kun pitäisi siirtää vanhalta koneelta tarvittavat tiedostot tähän ja/tai kotiverkkoon ja muutenkin muokata koneen asetukset pikku hiljaa omiksi. Ensimmäisenä saisi lähteä nämä pinkit korostusvärit...

Toistaiseksi olen ollut pääasiassa tyytyväinen, katsellaan miten sitten, kun kone on oikeasti käytössä ollut vähän aikaa. Ihan varmasti kuulette siitä vielä, kyllä tämä vähän sellainen helmi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti