tiistai 14. toukokuuta 2013

Ulkona hyppäämässä

Eilen sitten taas hypättiin. Sain kuin sainkin Lassin, vaikka aluksi oli Della tarjolla. En mä valita, Della on oikein mukava ja mielelläni mä sillä ratsastan. Mutta mua vähän stressaa se, etten Lassilla ole kovin montaa kertaa päässyt vieläkään ratsastamaan ja mun pitäisi muka kilpailla sillä kahden viikon päästä. Että sillee.

Mutta siis, hypättiin tänään ulkona. Oli ihan huippua. Meillähän on käytössä iso kenttä, mitat taitaa olla jotain 80x60m (en nyt mene vannomaan, mutta niillä main), joten tilaa on. Harvemmin käytetään koko kenttää, mutta on ihan luksusta rakentaa sinne iso rata. Tänään ei käytetty kuitenkaan koko kenttää, vaan rakennettiin toiselle puolelle. Rata oli aika kompa ja täynnä hankalia teitä.
Vasemman reunan pystyt oli molemmat portteja ja oikean reunan pystyt hypättiin yhdessä linjassa. Tuo 24m kaareva väli oli melko haastava tie ja melkein kaikille jäi 12m sen jälkeen pitkäksi. Linjan ensimmäinen este oli todella lähellä aitaa ja aikaa suoristamiselle oli vain muutama askel. Sarjallekin oli lyhyt tie, sillä se tultiin vasemmalta. Kuva ei ole ihan mittakaavassa, mutta siihen sai tehdä sellaisen 10m laukka voltin puolikkaan uralta, suoristaa askeleen ja hypätä sarjan, joka on siis pysty-okseri.

Verkattiin itsenäisesti taas ja Lassi oli kyllä paljon parempi. Olin itse rennompi kädellä ja annoin hevosen olla vähän matalampi. Toki se liikkuu mielummin matalammassa muodossa, mutta silti eiliseen oli iso ero. Jäykkä se tosin oli ja varsinkin oikealle voltit tuntui tosi vaikeilta.

Hyppääminen aloitettiin kaarevasta linjasta. Ensimmäiseen väliin piti saada kuusi ja toiseen kolme ja sai kyllä ratsastaa aika tarkkaan. Kiltti Lassi ja selvittiin molemmilla kerroilla, toisella tietysti paremmin. Sen jälkeen sarja vasemmalta, laukkaa puoli kierrosta oikealle ja sitten suora linja. Sarjalle Lassi pääsi vähän pohkeen taakse kaarteessa ja askel ei oikein sopinut, mutta suhteutettu oli tosi sujuva ja ratsastin itse hyvin.

Lopuksi tultiin vielä rataa. Hyppään ensi viikonloppuna 90cm, mutta kenttä oli sen verran kova, että esteet oli nyt vain seiskakympissä. Osa vähän pienempiäkin. Rata oli siis sarja vasemmalta, kaareva linja, jatketaan vasemmalle, sarja uudestaan, kentän ympäri ja suora linja. Lassi tuli jatkuvasti kaarteissa ja linjoilla oikeaa pohjetta päin, muuten se oli tosi hyvä, eteni hyvässä tempossa, säilytti tahdin ja hyppäsi hyvin. Rata oli sujuva, ainoa vähän huonompi hyppy tuli kaarevan ekalle esteelle ja tultiinkin se linja sitten uudestaan radan jälkeen. Lisämaustetta toi kentän laidalle kesken radan ilmestyneet hölkkääjät, jotka ei meinanneet uskoa, että hevoset voi pelästyä. Itse häiriinnyin episodista kyllä hevosta enemmän, Lassilla on rautaiset hermot.

Ehkä me selvitään sunnuntainakin sitten kisaradasta. Se on todennäköisesti isompi luokka kuin viime kisoissa, mutta odotan innolla. Tuota 80cm on tullut hypättyä viimeiset viisi vuotta, joten ehkä niitä puomeja on aika nostaa vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti