keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Matkalla Lappeenrantaan osa 3

Tässä on pitkin kevättä puhuttu Lappeenrannan valtakunnallisista tuntsimestaruuksista, miten sinne valmistaudutaan, mitä tehdään ja sitä rataa. Yhtäkkiä pari viikkoa sitten alettiin puhua myös Etelä-Suomen aluemestaruuksista. Alkuun se oli pelkkä heitto, sellainen "no voisihan sinne ehkä mennä jos yhtäkkisesti inspiroidutaan". Sitten siitä alettiin puhua vähän vakavammin ja nyt lopulta, kun Lappeenrannan joukkue on pienentynyt, tuli EsRan aluemestaruudetkin jo vakavaan harkintaan. Viime lauantaina sitten päätettiin, että meiltäkin lähtee joukkue aluemestaruuksiin Hyvinkäälle 25.5.

Niinpä tähän tulee mukava neljän viikon treenijakso. En tosin vielä tiedä, millä hevosella lähden. Lassi on edelleen lähdössä Lappeenrantaan, mutta Della on osoittanut viime aikoina erittäin suurta lahjakkuutta myös koulupuolella ja se on ihan vakavasti otettava vaihtoehto varsinkin Hyvinkäälle. Koska molemmissa hevosissa on hyvät ja huonot puolensa, päätettiin odottaa viikonloppuna oleviin seuran koulumestaruuksiin ja katsoa, kumpi hevosista menee paremmin. Ratana kun on vielä sama A-merkki, kuin Hyvinkäällä karsinnassa.

Aluemestaruuksiinhan otettiin viime vuonna mukaan uusi finaali. Se oli myös syy, ettei meiltä viime vuonna ollut joukkuetta siellä. Ensin kaikki siis ratsastavat karsinnat, sennuilla on ratana se A-merkki. Sen jälkeen jokaisen ikäryhmän viisi parasta ratsastaa finaalissa, ratana on Aikuisohjelma, joka on vähän helpompi rata. Mutta. Finaali ratsastetaan hevosten vaihdolla niin, että voittaja menee kakkosen hevosella, kakkonen kolmosen, kolmonen nelosen, nelonen vitosen ja vitonen voittajan hevosella. Siinä katsotaan siis sitä, kuka osaa ratsastaa eikä pelkästään sitä, kenellä on paras hevonen alla. Omasta mielestäni olisi vain siistiä päästä kokeilemaan jotain täysin vierasta hevosta. Mutta ensin tietysti pitää päästä sinne finaaliin asti.

Ja siksipä meillä on nyt pohdinta menossa hevosista. Lassi oli siis jo varma, mutta en ole päässyt sillä kovin paljoa ratsastamaan. Esteillä se on mennyt hyvin eikä ne viime koulukisatkaan niin huonosti menneet. Mutta tunneilla se on ollut aika hankala ratsastaa rehellisesti pyöreäksi. Lisäksi Lassilla on oikeasti aika ikävä ravi istua, enkä pysty ratsastamaan sitä kovin isoon ja sitä kautta näyttävään raviin. Se on kyllä tasainen ja varma, mutta sellainen "kivan kutosen" hevonen. Della taas on näyttävä ja isoliikkeinen hevonen. Sen ongelma on epätasaisuus ja koko. Se tarvitsee paljon aikaa valmisteluihin ja sitä radalla ei vain ole. Kun lyhyt sivu on menty kahdella askeleella, ei oikeasti ole kovin paljoa aikaa valmistella tehtäviä. Radan ehdottomasti vaikeimpia kohtia Dellalla on vastalaukkojen jälkeiset myötälaukan nostot. Jos jollekin A-merkin rata on tuttu, tietää, että siinä on tasan 16m ravia ja siihen sisältyy vielä kulma. Della menee sen ehkä kuudella askeleella. Ja kuten aikaisemminkin olen maininnut, en juurikaan tee Dellalla nostoja ravista, koska laukka on silloin järjestään iso ja helposti etupainoinen.


Kuvat (c) Jatta
 Kumman te valitsisitte?

Olin jo hetken kallistumassa Dellan puolelle, kunnes Lassi oli sunnuntaina tunnilla ihan super hieno (kerron siitä ehkä joskus toiste) ja Della taas kuumui vastalaukoista ja ravista tehdyistä laukannostoista ei tullut yhtään mitään (siitäkin voin kertoa myöhemmin). Niinpä pakka meni taas uusiksi. Tällä hetkellä jos joutuisin veikkaamaan toisen puolesta, valitsisin Lassin. Mutta kisoihin on vielä pari päivää ja sitä ennen mulla on valmennus sekä Lassilla että Dellalla ja katsotaan sitten uudestaan.

Voitte olla varmoja, että pysytte ajan tasalla. Nyt ollaan menossa Lappeenrantaan välipysähdyksen kautta!

3 kommenttia:

  1. Lassi meni kyl tosi nätisti mut oon nin ihastunu tohon Dellaan;D (Siitä asti kun se tuli<3)

    Varmaan vaikee valinta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut niin menee toi dellakin..

      Poista
    2. Molemmat on hienoja ja siksipä onkin hankala sanoa kumpi on parempi. Dellaa tietysti hoidan ja siitä tykkään tavallaan enemmän, mutta nyt pitäisi osata valita parempi kisahevonen, molemmat kun on kivoja ja hyviä ratsastaa :)

      Poista