perjantai 29. kesäkuuta 2012

Tunteja


Uusi sadeloimi

Kaksi edellistä päivää on ollut tunti ja Simppa meni hienosti molemmat päivät.

Keskiviikkona tuli vähän kiire laittaa hevonen, enkä ehtinyt kuin kävellä alkuun. Tunti meni hyvin. Simppa oli rento, ehkä vähän hidas, mutta parempi kuin edellisenä päivänä. Mulla oli jalassa sporrat, koska en jaksa potkia hevosta koko aikaa. Tehtiin ihan perusjuttuja, opena siis yksi meidän tallin vakkariopeista, eli ollaan kaikki tuttuja toisillemme. Vähän väistöjä käynnissä ja ravissa ja taivuttelua. Oma istunta on päässyt ihan kauheaksi (syytän siitä esteitä), joten siitä tuli sanomista, eikä niin vähääkään. Hyviä vinkkejä kuitenkin, kun pääasiassa ratsastan yksikseni. Voi istuntaa treenata Takkulan kisoja vartenkin. 

Keskiviikkona en sitten tehnyt mitään ihmeellistä. Äkkiä hevosen hoito ja kotiin.

Tällaisia lemmikkejä meillä on tallissa.
Tämäkin on kuvattu ilman zoomia.
Eilen oli vähän vähemmän kiire laittaa hevonen, ja ehdin kävellä kunnolla alkuun. Tänään oli mun toisen vakkariopettajan tunti. Aloteltiin kevyellä verkalla ja haettiin hyvää eteenpäinpyrkimystä ja muotoa. Simppa ei ollut ihan yhtä tasainen kuin eilen, mutta sillä voi olla myös lihakset kipeinä, koska se on nyt neljä päivää putkeen oikeasti kulkenut oikein, mitä se kuitenkin normaalisti tekee harvemmin. Tehtiin sitten avoja ja sulkuja kaikissa askellajeissa ja varsinkin laukkasuluista oikeasti tuntui olevan hyötyä. Simppa-raukka oli ihan vaahdossa tunnin jälkeen. Mutta hyvää teki molemmille, koska taas tuli huomautuksia istunnasta. Pitää keskittyä siihen ihan tosissaan seuraavat kolme viikkoa.

Illalla puunailin sitten hevosen oikein kunnolla. Pesin harjan Hexocililla ja laitoin siihen jotain pikirasvaa kutinan helpottamiseksi, samoin häntään. Pesin ja kylmäsin jalat ja huuhtelin muutenkin koko hevosen. Pesin hännänkin. Viikonloppuna siistin ylikasvaneita karvoja ja sitten toivottavasti Simppa alkaa näyttää taas vähän siistimmältä. Olin ajatellut laittaa Simpan kuivumaan laitumelle, mutta ulkona tihutti, joten eipä se siellä olisi kuivunut. Ehti onneksi ennen tuntia syömään vartin verran, joten vihreään totuttelu etenee. Vaikka ei se laitumella muutenkaan voisi koko päivää olla, kun maa on ihan märkä. Inhottava sade.

Toivottavasti viikonloppuna olisi edes poutaista, koska tänään ja lauantaina olisi tarkoitus maastoilla. Tänään kevyt käyntilenkki, voi olla että kävelen itsekin ja huomenna sitten vähän vauhdikkaampi maasto. Sunnuntaina joko kevyt eteen-alas ratsastus tai sitten jos energiaa on, mennään jotain kivoja puomiharkkoja. Sillä siis ensi viikkoon.

"En varmasti poseeraa, en en en!"
"No ehkä mä hetken voin..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti