tiistai 26. kesäkuuta 2012

Ratsastusta maaoravan kanssa

Aurinko sai sen punertamaan
Ehdin eilen tallille aika myöhään. Olisin ollut muutenkin myöhään, mutta kävin vielä ostamassa Simpalle sadeloimen. Puuilosta löytyi juuri passeli vuoriton Rain Busterin loimi, joka oli kaiken lisäksi vielä sininen. Normaalisti Simpalla(kaan) ei ole sadeloimea, mutta nyt se on ulkona noin kolme kertaa pidempään ja kesästä ei selvästikään ole tulossa kuivin mahdollinen.

Kun lopulta pääsin tallille, kello oli jo yli 7. Harjasin Simpan nopeasti ja kuivailin sitä vähän, koska se oli edelleen märkä. Ajatus oli käydä maastossa kävelemässä ja mennä sitten maneesiin, mutta kun joka paikka tulvii, mentiin suoraan maneesiin.

Kyseiset saappaat, valkoinen alue
nilkoissa on siis se vahvistettu kohta.
Matkalla Simppa tuntui olevan täynnä pöllöenergiaa, mutta maneesissa oli jopa vähän hidas. Muuten oli kyllä paljon parempi kuin lauantaina. Se oli oikein mukava huomata. Lavatkin oli paljon irtonaisemmat. Oon hieronu niihin pari päivää jotain vihreää geeliä, jonka pitäisi auttaa lihasongelmiin. Ehkä se on auttanut. Hevonen oli kuitenkin hyvä, varsinkin kun omat kamat oli vähän mitä sattuu. Aloin nimittäin jo neljäntenä päivänä laiskaksi yksäriratsastajaksi, joka ei aina laita ratsastuskamoja ja ratsastin purjehdussaappaissa. En suosittele, pohjat on ihan tasaiset ja sileät (jotta ne pitää veneen kannella) ja nilkoissa on vahvikkeet (koska jollissa joutuu venettä tuulella tasapainottamaan roikkumalla reunalla veneen pohjaan pultattujen roikkumaremmien varassa nilkoistaan) ja ne eivät ainakaan helpottaneet ratsastamista. Lisäksi saappaiden varsi osui juuri satulasiiven alareunaan. No, tosiasiassa unohdin ratsastussaappaat kotiin, joten jouduin ratsastamaan noissa, ja vähän hävetti mennä maneesiin kun siellä oli valmentaja pitämässä tuntia...


Hoidin sitten vielä Simpan ja kamat ratsastuksen jälkeen ja päästin ponin syömään. Oli oikein nälkäinen. Oon väkirehuja nyt nostanu ja varmaan keskiviikkona tai torstaina saa täydet väkirehut. Sitten pitäisi jättää myös se oma kaura jossain vaiheessa pois. Huomenna alan taas antaa vihreää, jotta pääsisi laitumelle kun se kuivaa. Oletan, ettei tätä sadetta voi jatkua loputtomasti...

Ainiin, ja mitä otsikkoon tulee. Tuolla tallilla on luonnollisen hevostaidon kannattajia, ja ei siinä mitään. Mutta voi päivää sitä maiskutuksen määrää, kun he ovat maneesissa. Opettajaani lainaten: mitä ihmeen maaoravia siellä ratsastaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti