lauantai 23. kesäkuuta 2012

Kesäkotona

Eilen oli muutto. Menin tallille jo seitsemäksi, sillä aamulla vietiin vielä hevosia laitumelle. Muutaman ennalta suunnitelemattoman asian ansiosta meidän tarvitsi tehdä vain yksi keikka, joten Simppa pääsi muuttamaan jo puolen päivän aikaan kesäkotiin. Pakkasin auton jälleen täyteen tavaraa. Miten sitä voikin olla niin paljon? Vaikka oikeasti siinä oli lisäruuat, varusteet, yksi loimi, vähän varavarusteita, vähän sekalaisia hoitotavaroita eikä juuri muuta. Simppa meni koppiin pienen epäröinnin jälkeen ja oli siinä vähän hassu olo kun ajoimme pihasta pois, talli jäi tyhjäksi kuukaudeksi.

Matka meni hyvin ja Simppa tuli autostakin nätisti. Taluttelin hetken kentällä ja laitoin sitten ensimmäistä kertaa tänä kesänä sen laitumelle. Hyvin tuntui viihtyvän, kun muutaman kerran kävin katsomassa. Purin ja järjestelin tavaroita ja yllättävän kauan siihen menikin aikaa. Vaikka tuntui, että koko ajan tein jotain, niin useampi tunti vierähti ennenkuin kaikki oli paikoillaan.

Lopulta, kun olin kamat saanut laitettua, hain hevosen sisään ja harjailin sen. Tarkoitus oli käydä kävelylenkillä lähimaastoissa ja pyöräyttää sen jälkeen Simppaa maneesissa pari kierrosta liinassa, että vähän saisi liikettä. Se on kuitenkin suoraan tunneilta, joten vaikka annankin sen olla nyt hetken kevyemmällä, pelkkä seisottaminen tekee siitä pöpipään. Kävelylenkki meni kivasti ja Simppa oli oikeinkin reipas. Sai siinä itsekin pistää töppöstä toisen eteen. Maneesisssa Simppa intoutui oikeinkin kovasti ja laukkaili liinan päässä ennenkuin ehdin sanoa mitään. Aluksi pyysin hidastamaan, mutta kun ei mitään reagtiota tullut niin annoin sitten laukata. Kun kerta energiaa on niin menköön. Tosiaan ilman mitään apuohjia tms oli, kun ei juoksuttamaan ollut tarkoitus ruveta, mutta haki siitä huolimatta hyvään ja pyöreään muotoon eteen-alas. Suostui sen verran hidastamaan, että vaihdoin suuntaa ja meni oikeallekin oikein nätisti. Näkee kyllä, että jäykkä se on lavoistaan, joten se on ensimmäinen mitä pitää alkaa työstää. Hikosikin vähän, vaikka juoksi ehkä kymmenisen minuuttia, jos sitäkään. Maneesi oli kyllä tosi lämmin myös. Käytiin sitten vielä iltapesulla ja päästin syömään heiniä karsinaan.

Kesänaapuri
Tänään on uusi päivä ja pohdin nyt, että ratsastanko ja juoksutanko. Haki kyllä tosi hyvään muotoon liinassa, ja siinä saisi huomattavasi vapaammin käyttää itseään. Toisaalta haluaisin takajalkoihin vähän enemmän työntöä ja askelta rauhallisemmaksi ja venyvämmäksi, ja se taas olisi helpompi tehdä selästä. Joten katsotaan vähän fiiliksen mukaan. Kallistun vähän sen ratsastuksen kannalle kuitenkin. Päivittelen lisää tallilta palattuani, lähden nyt tuonne sateeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti